Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputatul PP-DD de Alba, Cornel Comșa, declarat incompatibil de ANI, pentru că e patron la două firme

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cornel ComsaDeputatul PP-DD de Alba, Cornel George Comșa, apare pe o listă făcută publică de Agenția Națională de Integritate, cu 32 de parlamentari în stare de incompatibilitate.

Potrivit ANI, deputatul Comșa Cornel George  se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de administrator la S.C. DA EASY WAY S.R.L. și S.C. BIZ’ ROUND THE CLOCK S.R.L.

Conform comunicatului ANI, cei 22 de deputați și 10 senatori au încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor. De asemenea, în cazul unora dintre aceştia există indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii.

Este vorba despre deputaţii Dorel Covaci, Ştefan Petru Dalca, Ion Diniţă, Anton Doboș, Traian Dobrinescu, Ion Ochi, Adrian Nechita Oros, Ioan Tămăian, Ioan Viorel Teodorescu, Petru Ştefan Thuma Hubert, Cătălin Daniel Zamfir, Petre Roman, Florin Ciurariu, Cornel George Comşa, Constantin Cosmin Enea, Ioan Mihăilă, Ioan Moldovan, Szolt Molnar, Marian Cătălin Rădulescu, Ioan Sorin Roman, Ion Şcheau şi Miron Alexandru Smărăndache şi senatorii Sorin Ilieşiu, Petru Ehegartner, Sebastian Grapă, Liviu Titus Paşca, Matei Suciu, Ştefan Liviu Tomoioagă, Ionuţ Zisu, Laszlo Attila Klárik, Dumitru Marcel Bujor şi Mihai Niţă.

Cei 22 deputaţi şi 10 senatori au avut sau au, potrivit ANI,  simultan, calitatea de parlamentar şi pe cea de administrator, cenzor, asociat sau membru în consiliul de administraţie la firme ori de titlular persoană fizică autorizată.

În cazul senatorului Matei Suciu şi al deputaţilor Ion Ochi, Anton Doboş şi Dorel Covaci a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, petnru posibile falsuri în declaraţiile de interese, prin nemenţionarea calităţilor şi funcţiilor deţinute la firme.

Potrivit Legii 176/2010, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al […] incompatibilității constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum și interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.

De asemenea, conform dispozițiilor art. 326 din Codul Penal al României, ‘Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă’.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea