Deputatul PNL de Alba, Corneliu Olar, propune împreună cu mai mulți parlamentari acordarea unei indemnizații de limită de vârstă pentru primari, viceprimari și președinți de CJ

Paul Voicu - Primar 2020

O inițiativă legislativă a fost depusă la Camera Deputaților, de mai mulți parlamentari (între care și deputatul PNL de Alba Corneliu Olar), care propun acordarea unei indemnizații pentru limită de vârstă primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene.

”Începând cu 1 ianuarie 2019, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii, cu modificările și completările ulterioare, sau ale vârstei standard reduse în conformitate cu prevederile aceleiași legi, sau ale altor legi speciale, au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizație pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeși pentru un nou mandat. Primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de CJ beneficiază de indemnizația pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limita de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare”, se arată în proiect.

ELIT

Indemnizația se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public sau în alt sistem de pensii neintegrat sistemului public, precum și cu orice alte venituri realizate.

”Cuantumul indemnizației pentru limita de vârstă se acordă în limita a trei mandate complete și se calculează ca produs al numărului de mandate cu 0,25 din salariul de bază minim brut garantat în plată. Indemnizația se actualizează ori de câte ori se majorează sau se indexează salariul de bază minim brut garantat în plată. Cuantumul indemnizației se suportă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale și se plătește de către acestea”, se mai arată în proiect.

Mihail David - 2020

Nu beneficiază de această indemnizație primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de CJ care au fost condamnați definitiv pentru comiterea, în calitate de primar, viceprimar, președinte sau vicepreședinte de CJ, a unei infracțiuni de corupție. Cei care sunt urmăriți penal nu sunt îndreptățiți să primească indemnizația până la pronunțarea definitivă a instanței de judecată, prevede proiectul.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Potrivit expunerii de motive, ”nivelul redus al pensiilor pentru limita de vârstă de care beneficiază acești aleși locali generează profunde inechități între pensiile primite de aceștia și pensiile primite de unii subordonați ai acestora”.

Proiectul a fost inițiat de 21 de deputați și senatori de la PSD, PNL, PMP și UDMR, între care Corneliu Olar (PNL), Sorin Roman (PSD), Gheorghe Baciu (PMP), Benedek Zacarie (UDMR).

Inițiativa legislativă se află în dezbatere publică la Camera Deputaților până pe 16 aprilie.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

17 Comentarii

trepadus pedelist 13 martie 2018 at 19:21

Deci mai pe intelesul „prostimii” DEPUTATUL PNL cere PENSII SPECIALE pentru primari, viceprimari și președinții de consilii judetene.

Doru 14 martie 2018 at 13:28

Nu v-ajute D-zeu, bestii cu chip de om! La jupuit tara si poporul sunteti toti una, solidari, mânati de aceleasi interese personale!!! Nu va doare deloc de omul de rand care-si toceste coatele in scoli, in campul muncii, in cercetare, arta s.a.m.d. Va doare doar de burtile voastre de nesimtiti, spurcati si insensibili la aproapele vostru!! Vaaai, cate v-as mai spune, dar ma cenzureaza ziarul!! N-ati avea noroc !

Hotel Cetate 13 martie 2018 at 19:38

Ce penibil. Nu ii obliga nimeni să fie primari sau vice…Am ajuns să plătim tot felul de pensii speciale pt toți imbuibatii.

george 13 martie 2018 at 19:59

NENOROCITULE PT. OAMENII CARE AU LUCRAT 35-40 DE ANI SI AU 1000 LEI PENSIE CE AI FACUT?

Adolf 13 martie 2018 at 22:11

Debitati numai porcarii! Terminati odata cu pensiile si indemnizatiile speciale si treceti la munca.

Ministratie 13 martie 2018 at 23:20

Au au au ce faci tu PDL. .. STRICI PNL ….CINE LA TRIMIS PE ASTA IN PARLAMENT ???? Secretar de comuna . atat . Nimik mai mult. sper sa nu-l mai asculte niemni de acum încolo aici in Alba .

Vorbeinvint 14 martie 2018 at 0:11

Specialități de la Horea,ce a-i făcut omule cu comunitatea asta ? Le-ai luat terenurile moștenite de la părinți,ai pus spaima pe amariti de moți . Cit v-a mai dura pînă veți da socoteală la toate măgăriile ce le-ați făcut de 22 de ani,,, RUSiNE,RUSINE Sa-va pedepsească D-zeu pe tot neamul de nimic ce sunteți,aveti mâinile pătate cu lacrimile HORENILOR,iat-i îmbolnăvit cu intabularea sistematică RUSINE,RUSINE…om de nimic ați secătuit comuna,paduri,subventi de la asociație tot,tot RUSINE,RUSiNE Sa-va fie

.. 14 martie 2018 at 7:44

Cand e de facut lucruri serioase va certati si va contrati ca idiotii, cand e de „malai” si furat, sunteti ca fratii. RUSINE.

Paun 14 martie 2018 at 7:47

Nu sunt destept da la cancurs de cultura generala pe asta il distrug….omul e praf

cineva 14 martie 2018 at 8:41

Stau si ma intreb cand si-au votat pensii speciale parlamentarii a protestat cineva ? A iesit cineva in starda ? Oare ei merita pensiile speciale si salariile pe care le au ? Personal nu cred si in halul in care arata tara dupa 28 de ani de la asa zisa Revolutie, nu merita nimeni din tara asta pensii speciale.

Anton Meltzer 14 martie 2018 at 8:48

Ăsta e urmaș al trădătorilor lui HCC, doar a guvernat cu UDMR !?Potrivit istoricului Gheorghe Anghel, „echipa de trădători“ a fost formată din fraţii Nutu de 50 de ani şi Ion de 32 de ani, împreună cu Gheorghe, Vasile şi Simion Matieş, cu Simion, Iacob şi Dumitru Neagu şi cu Ştefan Trif.

Analfabetu' 14 martie 2018 at 8:51

CIUMA PORTOCALIE, își arată colții!! Să indraznim să ne imaginăm PNL-PDL CIUMA PORTOCALIE la guvernare :))))).
Ferească Sfântul!
Hahalere care abia așteaptă să ne lase flămânzi!

falsificatoru` de...probe 14 martie 2018 at 12:03

Cine draq v-a pus bre sa candidati pt „fonctiile” alea ? Io ..??? Si nu cumva sunteti platiti (MULT PREA …MULT !!!) pt aceleasi..??? Inclusiv „alesii locali”- consilierii de orice calibru, nu sunt platiti la bucata ? De sedinta …of corse ??? Atunci….ce mama supararii de pensie (auzi si…”speciala”!) va trebuie bre ???

Schneider 14 martie 2018 at 12:44

Și ce-ai mai dori d-le „ORAL” ?

plecatdinzona 14 martie 2018 at 14:38

Daca au varsta de pensionare sa se duca sa munceasca la privat! CLAR!!! Sa nu mai aiba dreptul sa candideze la nici o functie.

mia 14 martie 2018 at 18:53

abia apuc sa-mi mareasca impozitele ca sa poata lua ei pensii speciale

Ghita 16 martie 2018 at 9:05

Asta este deputat pnl. Astia sunt cei trimisi de prostime in parlamentul Romaniei. Pusi pe liste de partide. Asa-i cand votezi liste.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...