Deputați PNL Florin Roman și Claudiu Răcuci: ”Tăiați ajutoarele sociale necuvenite și dați indemnizațiile cuvenite pentru mame”

Marți, 17 aprilie 2018, în ședința Comisiei pentru muncă din cadrul Camerei Deputaților a fost dezbătut un proiect de lege deosebit de important referitor la aprobarea celebrei Ordonanţe de urgenţă a Guvernului nr.82/2017.

Prin acest act normativ, Guvernul PSD-ALDE ia noi măsuri cu impact negativ asupra vieții românilor, cum sunt reducerea contribuțiilor la Pilonul II de pensii, amânarea majorării punctului de pensie, dar și reducerea indemnizațiilor pentru mame, ca urmare a faptului că a fost schimbat modul de calcul prin raportarea indemnizației pentru mame la ISR (indicele social de referință), și nu la salariul minim brut.

Tocmai de aceea, PNL a depus mai multe amendamente menite să corecteze actul normativ, însă dezbaterea s-a blocat cu largul concurs al majorității parlamentare la amendamentul ce privea majorarea indemnizației pentru mame.

În viziunea PNL, este necesar ca în calitatea noastră de legiuitori să venim cu măsuri prin care să ajutăm tinerele familii și să susținem în mod real mamele. Am propus, astfel, ca indemnizaţia lunară să fie stabilită în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi să nu poată fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Din păcate, reprezentanții Guvernului s-au arătat incapabili să identifice resursele financiare necesare care să susțină această creștere și au preferat să amâne dezbaterea pentru o dată ulterioară. Asta deși banii există și sunt la îndemâna Guvernului! Considerăm că printr-o reducere a ajutoarelor sociale, mai precis a Venitului Minim Garantat acordat acelor persoane cărora nu li se cuvine acest drept, s-ar putea asigura sumele necesare pentru încurajarea natalității.

Dacă PSD susține într-adevăr familia tradițională să o facă și prin fapte și să voteze amendamentul PNL! Doar prin susținerea familiei și prin creșterea natalității vom investi cu adevărat în viitorul României!

Deputat PNL Florin ROMAN
Deputat PNL Claudiu-Vasile RĂCUCI

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

un penal in functie 17 aprilie 2018 at 16:59

Eu zic sa va taie voua salariile nesimtite, ca si asa taiati funza la caini, si sa le dea mamelor. Ce zici pitice?

Io 18 aprilie 2018 at 8:49

Demagogie! Populism! Prin asa ceva se caracterizeaza amendamentele voastre. Povesti de adormit copiii si fraierii. Ati facut un calcul sa vedem si noi, muritorii de rand, cam ce ar insemna o asemenea o modificare a legii? Sunt absolut sigur ca NU, pentrru ca daca o faceati ati v-ati fi inghitit limbile.
La ora asta este deja in vigoare garantarea unei indemnizatii minime egale cu 85% din salariul minim brut, iar eliminarea pregului maxim de 8400 lei a indemnizatiei ar insemna pentru nevestele voastre si a prietenilor vostri venituri de zeci de mii de euro de la buget pe o perioada de 2 ani, iar pentru noi muritorii de rand ar fi tot o nimica toata, raportat la veniturile noastre. RUSINICA!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...