Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputat PSD condamnat definitiv la ani de închisoare cu executare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv, luni, la doi ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență pe deputatul PSD Ion Stan.

PSDEl este acuzat că a primit bani în timpul campaniei electorale din 2012 de la oameni de afaceri în schimbul înlesnirii câștigării unor contracte cu statul.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a respins apelul declarat de Ion Stan și a menținut condamnarea dată în primă instanță în martie 2015.

Potrivit DNA, în perioada 12 — 14 noiembrie 2012, Ion Stan a solicitat unui denunțător 130.000 lei, bani destinați achiziționării combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite în cursul campaniei electorale, precum și achiziționării de produse alimentare ce urmau a fi împărțite în preajma alegerilor parlamentare.

„Inculpatul Stan a pretins banii lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari cu putere de decizie, în vederea înlesnirii derulării unor contracte în curs, precum și pentru obținerea unor noi contracte de lucrări, de către firmele controlate direct sau indirect de denunțător. În zilele de 16, 19, 21 și 22 noiembrie 2012, inculpatul Stan a primit, prin intermediul șoferului său, Florin Sarca, patru tranșe a câte 15.000 lei fiecare (în total 60.000 lei) o parte din bani fiind folosiți pentru achiziționarea unor materiale de promovare ce urmau a fi împărțite în campania electorală”, susțineau procurorii.

De asemenea, în perioada mai-noiembrie 2009, Ion Stan, având funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a PSD, în baza unei pretinderi anterioare, a primit, în mod indirect, în beneficiul formațiunii politice din care face parte, de la același denunțător, produse pentru campania electorală în valoare de circa 535.000 lei.

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea