// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Deputat PNL Sorin Bumb: ”Vara ca hoții – PSD scumpește gazul acum, când nu-l arde nimeni…”

În ședința din 16 mai a Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților, PSD-ul a reușit, încă o dată, să le mai ia ceva românilor, dând liber, definitiv, la creșterea prețului gazelor naturale. După cinci amânări consecutive, Comisia de Industrii a emis raport pozitiv pentru Ordonanța de Guvern nr. 64 prin care se liberalizează prețul gazelor.

Atât eu personal, cât și colegii din PNL, care, alături de mine, suntem membri în această comisie, am solicitat, printr-un amendament, să fie bine definită categoria consumatorilor vulnerabili și să se adopte o scheme de ajutorare pentru aceștia, pentru a preîntâmpina astfel efectele dezastruoase pe care această ordonanță le va avea asupra bugetelor familiale ale românilor. Amendamentul nostru a fost însă respins, motiv pentru care am și votat împotriva raportului comisiei.

Prin Ordonanța 64, care a intrat deja în vigoare, de la 1 aprilie s-a majorat prețul gazelor naturale. Deși s-au dat asigurări pe toată linia că va fi o creștere de doar 5%, creșterea reală este deja de 23%, după liberalizarea pe bursă a prețului gazelor. Această creștere se va face simțită în buzunarul românilor, cel mai probabil, în această toamnă, conform metodologiei de stabilire a prețurilor de la ANRE.

În aceste condiții, am sesizat conducerea Consiliului Concurenței din România, în ședința Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților, să verifice dacă sunt respectate toate regulile concurențiale în aceste tranzacții ce au dus la creșterea atât de mare a prețului gazelor, plecând de la particularitățile pieței românești în care doar doi producători de gaze realizează circa 96% din producția internă, există un singur transportator pe piață și doi dintre distribuitorii de gaze acoperă circa 97% din piață.

Se vede încă o dată că PSD minte și toate măsurile atât de lăudate ale creșterii veniturilor sunt doar praf în ochi, fiind anulate de creșteri de preț precum cea la gaze. Efectul nu este atât de mare acum, în mijlocul verii, dar va fi dezastruos la iarnă, când consumul de gaze va fi foarte mare și gazul va fi o marfă foarte căutată, căreia îi va crește prețul pe bursă.

Iată de ce, trebuie să avertizez încă o dată: atenție români! PSD e cu mâna în buzunarul dumneavoastră!

Deputat PNL de Alba, Sorin Ioan BUMB

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Răspunsuri la Deputat PNL Sorin Bumb: ”Vara ca hoții – PSD scumpește gazul acum, când nu-l arde nimeni…”

 1. macacu 18.05.2017 la 10:46

  Ooo Gonflei mai existi si tu p-acolo. Pai daca ne-am asumat la tanti Europa liberalizarea preturilor ce naiba mai vrei. Macar PSD mareste salariile in speranta ca oameni sa aiba cu ce plati. Daca veneati voi il scumpeati pt ca asa este acordul cu UE dar nici nu mareati salarile. Vai de tetul tau.

 2. FF 18.05.2017 la 11:13

  Cine a semnat memorandumul cu UE privind calendarul liberalizarii preturilor la gazele naturale pana in 2018 ? Nu cumva PDL pe vremea lui BOC ? Daca acum v-ati ascuns in PNL ne credeti prosti si ca am uitat acest lucru ?

 3. eneeia 19.05.2017 la 12:39

  habar nu ai despre ce este vorba, esti habarnist!

 4. 444 19.05.2017 la 21:04

  Voi pnl-pdl ati fost toate sezoanele hoti,macar psd e numai vara.

 5. marius 21.05.2017 la 18:31

  Domnule Bumb
  Ar trebui sa fim atenti nu cand ne gaba mana in buzunarul pantalonilor, ci ce face cu mana in buzunarul nostru. Asa ca propuneti dumeavoastra un amendament care sa delimteze clar actiunile mainii in buzunarul nostru.
  Nu le permiteti nici celor care au fost condamnat definitiv sa mai candideze. Interziceti-le si celor cu mustata sau celor care au avut si si-au taiat-o sa faca acelasi lucru. Asa ca masura de protectie in cazul in care v-ar scapa Dragnea.
  Nu uitati de CENTENAR. De ce ati propus doar calatoriile cu avionul si trenul si le-ati omis pe cele cu vaporul si autocarul? Nu e corect. Sunt patrioti care vor sa vina cu masina. Lor cine le deconteaza benzina?
  E adevarat ca atunci cand nu face nimic domnul Roman face
  coferinte de presa?
  Ador umorul negru al domnie sale. E o dovada ca lupta impotiva rasismului si discriminarii. Pe cand si umor alb?