Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Sorin Bumb: ”Vara ca hoții – PSD scumpește gazul acum, când nu-l arde nimeni…”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ședința din 16 mai a Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților, PSD-ul a reușit, încă o dată, să le mai ia ceva românilor, dând liber, definitiv, la creșterea prețului gazelor naturale. După cinci amânări consecutive, Comisia de Industrii a emis raport pozitiv pentru Ordonanța de Guvern nr. 64 prin care se liberalizează prețul gazelor.

Atât eu personal, cât și colegii din PNL, care, alături de mine, suntem membri în această comisie, am solicitat, printr-un amendament, să fie bine definită categoria consumatorilor vulnerabili și să se adopte o scheme de ajutorare pentru aceștia, pentru a preîntâmpina astfel efectele dezastruoase pe care această ordonanță le va avea asupra bugetelor familiale ale românilor. Amendamentul nostru a fost însă respins, motiv pentru care am și votat împotriva raportului comisiei.

Prin Ordonanța 64, care a intrat deja în vigoare, de la 1 aprilie s-a majorat prețul gazelor naturale. Deși s-au dat asigurări pe toată linia că va fi o creștere de doar 5%, creșterea reală este deja de 23%, după liberalizarea pe bursă a prețului gazelor. Această creștere se va face simțită în buzunarul românilor, cel mai probabil, în această toamnă, conform metodologiei de stabilire a prețurilor de la ANRE.

În aceste condiții, am sesizat conducerea Consiliului Concurenței din România, în ședința Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților, să verifice dacă sunt respectate toate regulile concurențiale în aceste tranzacții ce au dus la creșterea atât de mare a prețului gazelor, plecând de la particularitățile pieței românești în care doar doi producători de gaze realizează circa 96% din producția internă, există un singur transportator pe piață și doi dintre distribuitorii de gaze acoperă circa 97% din piață.

Se vede încă o dată că PSD minte și toate măsurile atât de lăudate ale creșterii veniturilor sunt doar praf în ochi, fiind anulate de creșteri de preț precum cea la gaze. Efectul nu este atât de mare acum, în mijlocul verii, dar va fi dezastruos la iarnă, când consumul de gaze va fi foarte mare și gazul va fi o marfă foarte căutată, căreia îi va crește prețul pe bursă.

Iată de ce, trebuie să avertizez încă o dată: atenție români! PSD e cu mâna în buzunarul dumneavoastră!

Deputat PNL de Alba, Sorin Ioan BUMB


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea