Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: ”Solicit oprirea distrugerii învățământului de calitate în județul ALBA!” – Declarație politică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,

Am semnalat în nenumărate rânduri faptul că, în ultima vreme, în județul Alba, sunt din ce în ce mai multe probleme în sistemul de învățământ cauzate de lipsa de coerență și profesionalism a reprezentanților Ministerului Educației Naționale în acest județ.

Astfel, ca deputat liberal de Alba, am arătat faptul că nu este în regulă ce se întâmplă în privința desființării haotice a școlilor și grădinițelor din județul pe care-l reprezint în Parlamentul României, dar nici comasarea în bătaie de joc, fără nicio logică, a unor clase!

De asemenea, noi, cei din PNL, am atras atenția asupra existenței unui Ordin de Ministru cu privire la desființarea a peste 4000 de posturi didactice și nedidactice și am reușit oprirea acestuia!

De data aceasta, semnalez din Parlamentul României faptul că Inspectoratul Școlar Județean Alba a emis un ordin prin care a decalificat un prestigios liceu din orașul Cugir, și anume Colegiul Național „David Prodan”, căruia i-a revocat titlul de „Colegiu Național”.

Este foarte important de precizat faptul că acest liceu are o vechime de 63 de ani și a primit acest titlu de „Colegiu Național” în urmă cu 19 ani.

Cu alte cuvinte, timp de foarte mulți ani, acest liceu a demonstrat că promovează un învățământ de calitate, având rezultate incontestabile, iar acum, în urma schimbării criteriilor de către actuala putere PSD-ALDE, unul dintre cele mai vechi și bune licee din județul Alba este retrogradat „pentru că pot” unii de la inspectorat!

Doamnelor și domnilor deputați,

Cum de s-a ajuns până aici, astfel încât un liceu prestigios, cu o asemenea vechime, să fie evaluat în funcție de niște criterii aberante, stabilite doar pentru ultimii trei ani?! Cum este posibil ca tot ce este bun și funcțional să fie condamnat la distrugere, prin asemenea decizii superficiale?! Învățământul de calitate trebuie încurajat, promovat și susținut, domnilor colegi din PSD-ALDE!

În condițiile în care ne pleacă aproape toți tinerii din țară, oare cum îi mai putem ține pe aceștia acasă, dacă educația este distrusă pas cu pas, prin tot felul de tertipuri comuniste ale Puterii actuale și controlată prin unele județe de o serie de semi-analfabeți, care nu au nicio legătură cu deontologia și profesionalismul?! Poate n-ați aflat, dar pe aceștia îi mai putem ține acasa doar promovând și în România un învățământ de calitate care să le asigure un viitor!

Vă mulțumesc!

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea