Deputat PNL Florin Roman: ”Solicit oprirea distrugerii învățământului de calitate în județul ALBA!” – Declarație politică

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,

Am semnalat în nenumărate rânduri faptul că, în ultima vreme, în județul Alba, sunt din ce în ce mai multe probleme în sistemul de învățământ cauzate de lipsa de coerență și profesionalism a reprezentanților Ministerului Educației Naționale în acest județ.

ELIT

Astfel, ca deputat liberal de Alba, am arătat faptul că nu este în regulă ce se întâmplă în privința desființării haotice a școlilor și grădinițelor din județul pe care-l reprezint în Parlamentul României, dar nici comasarea în bătaie de joc, fără nicio logică, a unor clase!

De asemenea, noi, cei din PNL, am atras atenția asupra existenței unui Ordin de Ministru cu privire la desființarea a peste 4000 de posturi didactice și nedidactice și am reușit oprirea acestuia!

De data aceasta, semnalez din Parlamentul României faptul că Inspectoratul Școlar Județean Alba a emis un ordin prin care a decalificat un prestigios liceu din orașul Cugir, și anume Colegiul Național „David Prodan”, căruia i-a revocat titlul de „Colegiu Național”.

Este foarte important de precizat faptul că acest liceu are o vechime de 63 de ani și a primit acest titlu de „Colegiu Național” în urmă cu 19 ani.

Cu alte cuvinte, timp de foarte mulți ani, acest liceu a demonstrat că promovează un învățământ de calitate, având rezultate incontestabile, iar acum, în urma schimbării criteriilor de către actuala putere PSD-ALDE, unul dintre cele mai vechi și bune licee din județul Alba este retrogradat „pentru că pot” unii de la inspectorat!

Doamnelor și domnilor deputați,

Cum de s-a ajuns până aici, astfel încât un liceu prestigios, cu o asemenea vechime, să fie evaluat în funcție de niște criterii aberante, stabilite doar pentru ultimii trei ani?! Cum este posibil ca tot ce este bun și funcțional să fie condamnat la distrugere, prin asemenea decizii superficiale?! Învățământul de calitate trebuie încurajat, promovat și susținut, domnilor colegi din PSD-ALDE!

În condițiile în care ne pleacă aproape toți tinerii din țară, oare cum îi mai putem ține pe aceștia acasă, dacă educația este distrusă pas cu pas, prin tot felul de tertipuri comuniste ale Puterii actuale și controlată prin unele județe de o serie de semi-analfabeți, care nu au nicio legătură cu deontologia și profesionalismul?! Poate n-ați aflat, dar pe aceștia îi mai putem ține acasa doar promovând și în România un învățământ de calitate care să le asigure un viitor!

Vă mulțumesc!

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

marius 16 octombrie 2018 at 18:41

Din ciclul ,, Și catârii se împușcă, nu-i așa”? domnul Roman ne delectază cu o nouă monstră de interes comunitar hipofizar. Potrivit domnie sale, dacă ai fost, cândva , cool și-n ultimii trei ani nu ai mai fost, continui să fii. Foarte bine. Eu zic să nu mai apară la tribună și sunt convins că nimeni nu-l va retrograda. Asa, prin desele sale apariții, parcă-l văd anii viitor jucând în liga V pe tarlalele pline de praf si presărate de smocuri de iarbă debilă ale rurarismului local.
Ps. Dormiți liniștiți. Roman veghează la soarta voastră și a instituțiilor pe care le păstoriți,,

dolfi 16 octombrie 2018 at 23:27

PSD si PNL aceeasi mizerie…

Mărginean Eugen 18 octombrie 2018 at 17:21

Pentru MARIUS,
De acord, parțial, cu tine.
INSĂ : De căte ori sare cineva în apărarea învățământului sare
de c… câte un fost repetent (amintirile lui din școală de rezumă
la – profesorii, toți, erau proști și eu eram prea
deștept pentru ei -) care, plătit fiind, atacă!
Vorba soacrei : DE CE ?
Ia mă copile SUPRAMAX (pentru cap !!! ) ARTICULAȚII și …
TACI ! (măcar !!!)

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...