Deputat PNL Florin Roman: ”Legea împotriva leneșilor la votul final”

“Amendamentul Roman”, prin care propun ca refuzul unui loc de muncă sau refuzul de a urma cursuri de pregătire profesională să ducă automat la pierderea ajutorului social, a fost inclus și adoptat în modificările la Legea venitului minim garantat.

Acest amendament modifică forma inițială a legii, care suspenda plata ajutorului social la trei refuzuri, ceea ce a generat un lanț al slăbiciunilor, care a însemnat peste 220.000 de asistați sociali.

ELIT

Legea împotriva puturoșeniei se adresează celor apți de muncă, oameni care preferă să lenevească pe spinarea statului, și nu împotriva celor care cu adevărat au nevoie de sprijin financiar.

“Amendamentul Roman” permite primarilor să-i pună la muncă pe toți cei apți, iar în plus, comunitățile locale îi pot obliga pe asistații sănătoși să participe la munci sezoniere și să răspundă solicitărilor venite din partea celor care caută forță de muncă.

Mihail David - 2020

Totodată, acest amendament este împotriva celor care beau în cârciumă, dar refuză să muncească. Dar și împotriva celor care nu-și trimit copiii la școală, tocmai pentru a beneficia de ajutorul social.

Pentru a deveni literă de lege, “amendamentul Roman” mai are de trecut doar de votul final!

Deputat PNL Florin ROMAN

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

dan 13 iunie 2018 at 17:53

Daca tot va vreti sa eliminati risipa cu asistatii sociali care primesc nemeritat ajutor de la stat de ce nu va luptati si sa dispara pensiile speciale care sunt tot un ajutor de stat, sunt pensii pentru care nu s-au platit contributii, deci tot nemeritate
stiti ca sunt pensionari speciali care iau 50.000 lei pe luna si au contrbuit pentru vreo 3600 lei ?
acum ati legiferat pensii speciale si pentru alesii locali
adica ce luati de la asistatii sociali dati la pensii speciale ?

Marius Filimon 14 iunie 2018 at 12:27

Buna ziua. D-nul Roman, va rog luati atitudine si impotriva pensilor speciale. Este o matre nesimtire, in tara asta. Scrieti, daca se face ceva concret impotriva lor. Nu pot fi admise asemenea sume, pentru o nimica toata. Importanta, ei si-au dat-o, nu a ffost munca grea sau periculoasa.

m 15 iunie 2018 at 11:34

cum sa faca ceva in privinta pensiilor speciale? pai sa-si taie singur craca de sub picioare? si voi astia care ati dat la lopata toata viata mai vedeti-va de treaba. ei sunt alesii neamului, mai alesi ca ei nu exista. daca sunt alesi sunt cu 2,3,4,5 perechi de cohones, depinde fiecare dupa cate mandate a avut. niciodata nu vor mai fi eliminate pensiile speciale in tara asta asa ca nu va mai zbateti degeaba

adrian b. 15 iunie 2018 at 18:08

Daca nu elimina pensille!”speciale”(adica nemeritater), o sa ajunga sa si le plateasca ei, ca oamenii vor pleca in lume, unde hotii nu fac legea..E o sfidAare teribila acordarea pensiilor speciale. E o hotie groaznica. EDaca nu le eliminati, o sa ramaneti singuri.. nu va mai suportam.

Trombetta 16 iunie 2018 at 0:58

Deputatii de Alba, cel putin cei din acest partid nu fac altceva decat un concurs de latrat, care latra mai tare, eu am facut aia, eu aia, eu am facut gaura la macaroana, ala nu face nu stiu ce, problema ii ca tot noi traba sa va validam fraiericilor, cu votu ala amarat, mai usor trompetele si sa vedem si simtim mai multe.

mike 16 iunie 2018 at 7:40

Problema — ca si cind ai o galeata gaurita la fund si undeva la buza de sus — omul baga apa si vede ca e scurgere la gaura de sus si o astupa –dar gaurile de jos golesc galeata rapid — asa e si cu Romania gauri mari la fundul tarii — pensii speciale si nesimtite — dar nu vedem decit pe lenesi si asistati sociali — desigur ca acestia trebuesc desfintati dar in acelas timp rezolvat si problema plosnitelor si paduchilor care sug sangele tarii. — SIgur un comentator spune bine — cei de sus nu vor sa distruga pensiile speciale fiindca ele sunt aplicate lor ,paduchilor din capul tarii. Dar trebuie neaparat DTT- pentru stirpire —altfel TARA va muri– ca gaina plina de paduchi.

stef 18 iunie 2018 at 10:10

Mai putori decat parlamentarii nu este nimeni,nici chiar cei cu ajutoare,ei primesc niste bani nemeritati cum primiti voi salarii si pensii nemeritate,deci nici o diferenta intre voi.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...