Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: ”1 Decembrie la Alba Iulia – primul moment important care ar trebui să dea startul festivităților legate de celebrarea Centenarului Marii Uniri” – Declarație politică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a solicitat Guvernului României, printr-o declarație politică susținută în Parlament, să aloce în regim de urgență fondurile necesare susținerii proiectelor pe care le are județul Alba pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri:

Doamnă/domnule Președinte de ședință,
Stimaţi colegi,

Pentru că mai sunt doar 7 luni până la 1 Decembrie, țin să le reamintesc guvernanților PSD-ALDE că nu au făcut nimic până în prezent pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri de anul viitor, în condițiile în care acest moment de o importanță deosebită ar trebui să fie marcat de către autoritățile statului român pe o perioadă de cel puțin un an, pe măsura însemnătății lui istorice unice.

Mai mult decât atât, pregătirea aniversării Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial ar trebui să reprezinte pentru toate partidele politice și, implicit, pentru puterea PSD-ALDE, un moment de respect pentru trecut, pentru actul Unirii înfăptuit de către cei care au luptat în numele idealurilor naționale și prin sacrificiul lor imens au realizat România Mare!

De aceea, solicit Guvernului României să nu mai tergiverseze nicio zi demararea proiectelor pentru aniversarea așa cum se cuvine a Centenarului. Un prim pas în acest sens consider că ar trebui făcut prin alocarea în regim de urgență a fondurilor necesare susținerii acelor proiecte pe care le are cel mai implicat județ în acest demers istoric, și anume județul Alba Iulia.

De asemenea, cer Guvernului Grindeanu să stabilească foarte clar faptul că în acest an organizarea festivităților de 1 Decembrie va avea loc la Alba Iulia, moment care ar trebui să reprezinte și deschiderea celebrării Centenarului Marii Uniri și pentru acest lucru solicit Guvernului să bugeteze în mod corespunzător aceste festivități.

Doamnelor și domnilor deputați,

Până în prezent, Guvernul PSD-ALDE nu și-a demonstrat în niciun fel preocuparea pentru a veni în sprijinul pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României, dar, în schimb, a dat dovadă  de o lipsă desăvârșită a voinței de a se implica cu adevărat în acest proiect național!

Prin acțiunile sale incoerente referitoare la Centenar, Guvernul Grindeanu a reușit doar „performanța” de a se face remarcat  printr-un nearticulat joc de ping-pong, de pasare a responsabilităților de la o instituție la alta, refuzând în mod sistematic și categoric de a da explicații publice referitoare la inexistența unei strategii coerente privind Centenarul Marii Uniri, ceea ce denotă doar nepăsarea și disprețul actualei puteri pentru un moment unic în istoria românilor.

Florin Roman, deputat PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea