Deputat Florin Roman: ”PSD-ALDE amână încă o dată plata despăgubirilor pentru exproprierile la Autostrada Sebeș-Turda”

Locuitorii din județul Alba nu reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern, astfel că plata despăgubirilor pentru exproprierile făcute pentru realizarea obiectivului de investiții ”Autostrada Sebeș-Turda” întârzie nepermis de mult!

Deși am semnalat această problemă încă din luna decembrie, prin intermediul unei interpelări parlamentare, iată că nici acum, după aproape patru luni, autoritățile nu au luat măsurile necesare pentru a le acorda locuitorilor din Alba banii care li se cuvin prin lege.

Am aflat, astfel, că nu au fost finalizate încă planurile parcelare, fiind avansat un nou termen, respectiv luna octombrie a anului 2018, pentru semnarea contractului de parcelare și cadastrare. Asta, deși Ministerul Transporturilor a promis că va finaliza acest proces de expropriere în luna martie.

În aceste condiții, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se află în momentul de față în imposibilitatea întocmirii documentațiilor necesare pentru plata despăgubirilor, cu toate că au trecut mai bine de 3 ani de când a fost adoptată Hotărârea de Guvern nr. 399/13.05.2014 privind declanșarea procedurilor de expropriere a respectivelor imobile și terenuri.

Iată că, demersurile pentru despăgubirea proprietarilor din Alba care au fost expropriați avansează în același ritm de melc ca și lucrările la Autostrada Sebeș-Turda!

Disprețul manifestat de factorii decizionali din cadrul Ministerului Transporturilor și incapacitatea managerială sunt inacceptabile! Le-au confiscat românilor proprietățile fără să îi recompenseze cu banii promiși, iar acum îi anunță că trebuie să mai aștepte cel puțin un an până când se va corecta această situație.

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

atomistu`oengist 4 aprilie 2018 at 18:15

Ce-ai mai piticut cu PSD-ALDE ? Astia “parceleaza si cadastreaza” dupa cum cu gurita ta proprietate personala ai….constatat ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...