Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Florin Roman: ”PSD-ALDE amână încă o dată plata despăgubirilor pentru exproprierile la Autostrada Sebeș-Turda”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Locuitorii din județul Alba nu reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern, astfel că plata despăgubirilor pentru exproprierile făcute pentru realizarea obiectivului de investiții ”Autostrada Sebeș-Turda” întârzie nepermis de mult!

Deși am semnalat această problemă încă din luna decembrie, prin intermediul unei interpelări parlamentare, iată că nici acum, după aproape patru luni, autoritățile nu au luat măsurile necesare pentru a le acorda locuitorilor din Alba banii care li se cuvin prin lege.

Am aflat, astfel, că nu au fost finalizate încă planurile parcelare, fiind avansat un nou termen, respectiv luna octombrie a anului 2018, pentru semnarea contractului de parcelare și cadastrare. Asta, deși Ministerul Transporturilor a promis că va finaliza acest proces de expropriere în luna martie.

În aceste condiții, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se află în momentul de față în imposibilitatea întocmirii documentațiilor necesare pentru plata despăgubirilor, cu toate că au trecut mai bine de 3 ani de când a fost adoptată Hotărârea de Guvern nr. 399/13.05.2014 privind declanșarea procedurilor de expropriere a respectivelor imobile și terenuri.

Iată că, demersurile pentru despăgubirea proprietarilor din Alba care au fost expropriați avansează în același ritm de melc ca și lucrările la Autostrada Sebeș-Turda!

Disprețul manifestat de factorii decizionali din cadrul Ministerului Transporturilor și incapacitatea managerială sunt inacceptabile! Le-au confiscat românilor proprietățile fără să îi recompenseze cu banii promiși, iar acum îi anunță că trebuie să mai aștepte cel puțin un an până când se va corecta această situație.

Florin Roman, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea