Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Florin Roman: ”PNL solicită trecerea activelor abandonate de stat la autoritățile locale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Haosul generalizat pe care pe care îl patronează Guvernul PSD-ALDE a lovit din plin și sistemul de învățământ și cel de apărare.

După ce au promis doar lapte și miere, guvernanții nu știu în momentul de față de unde să mai reducă din cheltuieli, așa că au decis să mai închidă din unitățile de învățământ sau din cazărmi. La fel de grav este și faptul că aceste spații sunt lăsate în paragină, ignorând că au fost construite pe bani publici!

Astfel, prin procesul de reorganizare de la nivelul Inspectoratelor școlare județene, o serie de școli și grădinițe și-au închis porțile sau urmează ca în aceste unități de învățământ să nu se mai desfășoare activități didactice, începând cu anul școlar 2018-2019. În aceste condiții, unitățile de învățământ rămân practic ale nimănui, întrucât Ministerul Educației Naționale nu dispune de bugetul necesar pentru lucrări de întreținere sau modernizare.

De asemenea, o situație similară o reîntâlnim și în cazul Ministerului Apărării Naționale, unde zeci de cazărmi zac în paragină, după ce aceste unități au fost desființate, dezafectate sau relocate. În același timp, sute de spații ale regiilor autonome sau ale societăților comerciale, aflate în subordinea diferitelor ministere, cum este de exemplu, cel al Economiei, s-au transformat în ruine, au fost devalizate sau abandonate.

Din păcate, autoritățile locale sau județene nu pot investi în aceste spații și nu le pot da alte destinații, întrucât nu le au în proprietate sau administrare. Transferul unităților școlare și a spitalelor către UAT-uri a demonstrat ca ele au devenit o prioritate pentru administrațiile publice locale, care le-au îmbunătățit condițiile și le-au pus în slujba comunității și a interesului public.

Solicit, pe această cale, Guvernului Dăncilă să facă o inventariere a acestor spații abandonate și să adopte de urgență un act normativ prin care să se realizeze transferul acestor active către comunitățile locale!

Deputat PNL Florin ROMAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea