Deputat Florin Roman: ”PNL solicită trecerea activelor abandonate de stat la autoritățile locale”

Paul Voicu - Primar 2020

Haosul generalizat pe care pe care îl patronează Guvernul PSD-ALDE a lovit din plin și sistemul de învățământ și cel de apărare.

După ce au promis doar lapte și miere, guvernanții nu știu în momentul de față de unde să mai reducă din cheltuieli, așa că au decis să mai închidă din unitățile de învățământ sau din cazărmi. La fel de grav este și faptul că aceste spații sunt lăsate în paragină, ignorând că au fost construite pe bani publici!

ELIT

Astfel, prin procesul de reorganizare de la nivelul Inspectoratelor școlare județene, o serie de școli și grădinițe și-au închis porțile sau urmează ca în aceste unități de învățământ să nu se mai desfășoare activități didactice, începând cu anul școlar 2018-2019. În aceste condiții, unitățile de învățământ rămân practic ale nimănui, întrucât Ministerul Educației Naționale nu dispune de bugetul necesar pentru lucrări de întreținere sau modernizare.

De asemenea, o situație similară o reîntâlnim și în cazul Ministerului Apărării Naționale, unde zeci de cazărmi zac în paragină, după ce aceste unități au fost desființate, dezafectate sau relocate. În același timp, sute de spații ale regiilor autonome sau ale societăților comerciale, aflate în subordinea diferitelor ministere, cum este de exemplu, cel al Economiei, s-au transformat în ruine, au fost devalizate sau abandonate.

Mihail David - 2020

Din păcate, autoritățile locale sau județene nu pot investi în aceste spații și nu le pot da alte destinații, întrucât nu le au în proprietate sau administrare. Transferul unităților școlare și a spitalelor către UAT-uri a demonstrat ca ele au devenit o prioritate pentru administrațiile publice locale, care le-au îmbunătățit condițiile și le-au pus în slujba comunității și a interesului public.

Solicit, pe această cale, Guvernului Dăncilă să facă o inventariere a acestor spații abandonate și să adopte de urgență un act normativ prin care să se realizeze transferul acestor active către comunitățile locale!

Deputat PNL Florin ROMAN

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...