Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputat Florin Roman: ”PNL solicită comisie de anchetă pe tema interceptărilor ilegale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PNL a depus, conform regulamentului Camerei Deputaților, împreună cu PMP, o solicitare către Biroul Permanent de înființare a unei comisii de anchetă pe tema interceptărilor ilegale.

Considerăm necesară clarificarea acuzațiilor de poliție politică aduse serviciului secret al Ministerului Afacerilor Interne (DGPI) de către un fost Prim-Ministru, dar și de Primarul General al Capitalei.

Românii trebuie să știe dacă interceptările ilegale se referă doar la lupta pentru putere din interiorul PSD sau sunt extinse și spre alte zone: ale ministerelor, urmărirea parlamentarilor opoziției sau a reprezentanților presei, având în vedere că sunt sute de persoane detașate de la minister, iar serviciul secret al MAI are o ”tradiție” nefericită în activități de poliție politică.

Acuzațiile din spațiul public confirmă temerile PNL exprimate o dată cu trecerea DGPI sub controlul politic al ministrului Carmen Dan. S-a deschis astfel posibilitatea folosirii acestui serviciu secret în lupta politică din interiorul PSD și împotriva opoziției!

Cei din PSD care se declarau oripilați de numărul mare al interceptărilor telefonice ilegale sunt, în fapt, cei care astăzi ne demonstrează că au vrut să pună mâna pe aceste structuri doar pentru a le folosi în scopuri politice.

Practic, lupul își schimbă părul, dar năravul ba!

PSD ne întoarce în vremea lui Adrian Năstase, când procurorii erau sub control politic, dosarele se stabileau la sediul PSD, iar serviciul secret al Ministerului de Interne era folosit pentru reglarea luptelor interne din PSD și pentru monitorizarea liderilor opoziției și a formatorilor de opinie.

În acest context, trebuie subliniat faptul că atât Firea, cât și Ponta, au tăcut acum 1 an asupra acestui subiect, fiind părtași cu Liviu Dragnea și Carmen Dan.

Scopul comisiei este de a clarifica dacă acuzațiile din spațiul public se confirmă sau nu!

Dacă tot se luptă cu așa-zisul stat paralel, PSD are acum ocazia să participe la aflarea adevărului despre un serviciu secret acuzat de poliție politică!

Florin Roman, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea