Deputat Florin Roman: ”PNL solicită comisie de anchetă pe tema interceptărilor ilegale”

PNL a depus, conform regulamentului Camerei Deputaților, împreună cu PMP, o solicitare către Biroul Permanent de înființare a unei comisii de anchetă pe tema interceptărilor ilegale.

Considerăm necesară clarificarea acuzațiilor de poliție politică aduse serviciului secret al Ministerului Afacerilor Interne (DGPI) de către un fost Prim-Ministru, dar și de Primarul General al Capitalei.

Românii trebuie să știe dacă interceptările ilegale se referă doar la lupta pentru putere din interiorul PSD sau sunt extinse și spre alte zone: ale ministerelor, urmărirea parlamentarilor opoziției sau a reprezentanților presei, având în vedere că sunt sute de persoane detașate de la minister, iar serviciul secret al MAI are o ”tradiție” nefericită în activități de poliție politică.

Acuzațiile din spațiul public confirmă temerile PNL exprimate o dată cu trecerea DGPI sub controlul politic al ministrului Carmen Dan. S-a deschis astfel posibilitatea folosirii acestui serviciu secret în lupta politică din interiorul PSD și împotriva opoziției!

Cei din PSD care se declarau oripilați de numărul mare al interceptărilor telefonice ilegale sunt, în fapt, cei care astăzi ne demonstrează că au vrut să pună mâna pe aceste structuri doar pentru a le folosi în scopuri politice.

Practic, lupul își schimbă părul, dar năravul ba!

PSD ne întoarce în vremea lui Adrian Năstase, când procurorii erau sub control politic, dosarele se stabileau la sediul PSD, iar serviciul secret al Ministerului de Interne era folosit pentru reglarea luptelor interne din PSD și pentru monitorizarea liderilor opoziției și a formatorilor de opinie.

În acest context, trebuie subliniat faptul că atât Firea, cât și Ponta, au tăcut acum 1 an asupra acestui subiect, fiind părtași cu Liviu Dragnea și Carmen Dan.

Scopul comisiei este de a clarifica dacă acuzațiile din spațiul public se confirmă sau nu!

Dacă tot se luptă cu așa-zisul stat paralel, PSD are acum ocazia să participe la aflarea adevărului despre un serviciu secret acuzat de poliție politică!

Florin Roman, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...