Ziarul Unirea

Deputat Claudiu Răcuci: ”Bugetul pentru anul 2018, un buget anti-dezvoltare și pro-sărăcie, care va duce în sapă de lemn guvernarea locală și va stopa toate investițiile primăriilor”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci se declară uimit de modul în care Guvernul Tudose sfidează Programul de guvernare pe baza căruia Guvernul Tudose a fost învestit și acuză actuala majoritate PSD-ALDE de încălcarea legilor în vigoare, în baza cărora, atât angajații, cât și pensionarii așteptau măriri reale de venituri de la 1 ianuarie 2018:

„Dezbatere asupra bugetului de stat pentru anul 2018 este cea mai clară dovadă asupra faptului că majorității PSD-ALDE nu îi pasă în nici un fel de soarta României, ci doar de modul în care vor reuși să mutileze legile justiției pentru a își salva pielea de anchetele penale. Este și normal! Unii dintre ei sunt condamnați, alții urmăriți penal sau trimiși în judecată și cei mai mulți au ”schelete în dulap”.

ELIT

Aproape că nu s-a discutat mai nimic pe marginea veniturilor și cheltuielilor cuprinse în bugetul de stat de anul următor, de parcă Legea bugetului nici nu ar fi existat! Nu îi interesează deloc ce se întâmplă cu țara și cu românii. Și uite așa, angajații din sectorul public au fost păcăliți cu majorări salariale, de la 1 ianuarie, care nu se vor mai produce!

Și pensionarii au fost trași pe sfoară, pentru că legea care obliga Guvernul să majoreze punct de pensie de la fiecare început de an, astfel încât să se acopere măcar creșterile de prețuri, a fost călcată în picioare. Dacă este să îmi expun părerea, atunci vă spun cu toată sinceritatea că bugetul pe anul 2018 este copy/paste după bugetul din anul 2017, însă într-o variantă și mai proastă, în care primele sacrificate sunt investițiile.

Sunt ordonatori de credite care nu au asigurați bani de salarii până la finalul anului viitor. Investițiile care anul acesta nu au existat deloc, anul viitor vor dispărea, iar cheltuielile de asistență socială vor exploda! Singurele venituri care cresc în buget sunt cele care vin ca urmare a impozitării muncii angajaților, dar și ca urmare a supra-impozitării agenților economici. Așadar, în viziunea PSD-ALDE, cei care muncesc trebuie sancționați, trebuie să plătească mai mult.

Nu aș fi putut să nu constat faptul că întreaga structură a bugetului este viciată de măsurile fiscale toxice, pe care Dragnea și Tudose le numesc revoluție fiscală! Astfel, prin implementarea Split TVA Guvernul speră să aducă aproape 9 miliarde de lei în plus la buget! Ori e o glumă ori e de-a dreptul prostie! În Split TVA vor intra doar agenții economici onești, adică cei care declară și plătesc TVA! De unde să iei mai mulți bani tot de la ei, în vreme ce evazioniștii nu sunt atinși de acest nou sistem!

Mai mult, blocarea birocratică a ANAF înseamnă liber la fraudă fiscală pentru infractori, în vreme ce agenții economici onești trebuie să plătească mai mult pentru prostia Guvernului! De asemenea, bugetul este construit pe o anticipare suplimentară de încasări din contribuții sociale, adică din banii plătiți de angajați din salarii, mai mari cu peste 6 miliarde lei! Ceea ce nu spune nici Tudose și nici Dragnea este faptul că de la 1 ianuarie vor confisca 3,8 miliarde de lei din pensiile tinerilor, din pensiile administrate privat prin Pilonul II, pentru a se acoperi cheltuielile curente din bugetul pe anul 2018.

Dacă economia crește, de ce au fost nevoiți să taie de peste tot ca să poată construi bugetul? Au tăiat de la pensiile aflate acum în plată, prin amânarea majorării tocmai până în iulie, au tăiat din pensiile viitoare, diminuând contribuțiile la Pilonul II, au tăiat din creștere salariilor, au tăiat tichetele angajaților, au tăiat tichetele elevilor, au tăiat dreptul angajaților de a fi plătiți pentru munca suplimentară, au tăiat cu 10% cheltuielile din toate instituțiile publice, au tăiat din sumele care ar fi trebuit să meargă în investiții și dezvoltare și au suspendat achițiile de dotări din administrația publică!

Luând în considerare toate aceste aspecte, suntem îndreptățiți să spunem că este un buget de criză, un buget dominat de austeritate, care va duce România înapoi, nu înainte. S-a ales praful și pulberea din toate promisiunile făcute anul trecut de PSD și ALDE.

De departe cea mai gravă prevedere a bugetului este cea prin care se taie peste 5 miliarde de lei care ar fi trebuit să meargă în finanțare administrațiilor locale, din sumele încasate din impozitul pe venit! Trebuie să spunem că, în vreme ce primăriilor din toată țara Guvernul le taie din bani, acordându-le doar 43% din impozitul pe venit, primăriei Capitalei, adică doamnei Firea i se dă suplimentar, cota ajungând la 55%! Așadar, PSD și ALDE au împărțit țara în două – fraieri și șmecheri!

Mai mult, uitați-vă ce face doamna Firea cu banii – cumpără acvarii, mașini scumpe și alte prostii, în timp ce unele primării din țară nu au bani pentru încălzirea școlilor pe timpul iernii, iar elevii scriu cu mănușile în mâini! Și Tudose și Dragnea știu că primăriile din toată țara au o problemă uriașă cu finanțarea și că în anul 2017 unele primării abia au avut bani pentru plata salariilor! Mai mult decât atât, nici Tudose și nici Dragnea nu suflă vreo vorbă asupra faptului că, în anul 2017, 80% din investițiile făcute în România au fost realizate de administrațiile locale, de primării și consilii județene și doar 20% de Guvern!

Și, ca să fie bătaia de joc până la capăt, primăriilor li se confiscă și agoniseala din anii trecuți, adică banii puși pentru zile negre și pentru investiții. Aceste măsuri vor opri practic toate șantierele demarate pe banii administrațiilor locale. Toți primarii vor fi obligați să majoreze impozitele locale la maximum, iar dacă nu vor reuși să se finanțeze, vor merge la ușa lui Dragnea să se umilească pentru a-și echilibra bugetele locale.

Eu nu am votat și nu voi fi părtaș la acest dezastru economic în care ne împinge PSD și ALDE, dar și UDMR care a votat cot la cot toate aceste măsuri! Toate acest formațiuni vor trebui să răspundă pentru minciună și incompetența la guvernare în fața electoratului! Vă garantez că românii nu vor uita că au fost înșelați, că au fost mințiți și că promisiunile de prosperitate au ascuns de fapt mutilarea justiției și dezincriminarea faptelor de corupție.” a declarat deputatul PNL.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Sorin Ioan Bumb: Senatul a aprobat acordul cu SUA pentru modernizarea centralei nucleare de la Cernavodă

Ședința Senatului de ieri, 22 iunie, constituie un moment istoric pentru siguranța energetică a României și pentru viitorul energiei nucleare… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

dolfi 21 decembrie 2017 at 13:51

Zise unul din neocomunisti. Mestere, tu si clica albastra nu sunteti decat aceeasi mizerie cu toate partidele emanate din PCR esalonul 2. Ati dovedit-o cu varf si indesat! Meritati sa fiti trimisi la Canal cu totii, asa vom echilibra universul si vom razbuna victimele nevinovate!

apoliticul 23 decembrie 2017 at 11:58

Noroc cu articolul asta ca am aflat si noi ca exista un deputat PNL din judetul Alba…

Comentariile sunt oprite