Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Democrat-liberalii Monica Macovei și Cătălin Predoiu exclud o fuziune cu PNL condus de Crin Antonescu

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

macovei si predoiuLiderii democrat-liberali Monica Macovei și Cătălin Predoiu au declarat, vineri, la Alba Iulia, că în opinia lor este exclusă integrarea Partidului Național condus de Crin Antonescu într-o coaliție de Dreapta, deoarece toate acțiunile acestuia din ultimii ani și toate măsurile luate au dovedit că acest partid se poziționează de cealaltă parte a eșichierului politic, lucru care nu poate fi trecut atât de ușor cu vederea.

În ceea ce mă privește, PNL condus de Crin Antonescu nu este un partid de Dreapta și nu intră în această coaliție care să facă o Dreaptă fie prin fuziune fie printr-o alianță. Nu e atât de ușor să uităm tot ce au făcut: au stat lângă PSD și au votat măsuri de Stânga. Alianța este veche, din 2007 când au rămas minoritari la putere, susținuți de PSD. Eu n-am cum să uit ce au făcut în vara lui 2012, în paranteză fie spus de aceea n-am intrat în Schengen, nu pot uita marțea neagră în care, umăr la umăr, PSD și PNL au votat ca parlamentarii să se scoată de sub un sfert din infracțiunile din Codul Penal. (…)  PNL trebuie să facă penitență, să-și ceară iertare, să recunoască că a greșit, să facă niște schimbări în partid. Până atunci, din punctul meu de vedere PNL este un partid care încalcă legea și un partid de Stânga în sensul nepromovării sectorului privat”, a declarat Monica Macovei.

O coaliție de Dreapta realistă și de succes, după europarlamentare, presupune nu o fuziune ci o convergență a acțiunilor partidelor politice de pe partea dreaptă, iar această convergență trebuie pusă în legătură cu un proiect pentru România care să includă un candidat unic pentru prezidențiale, dar nu numai. Trebuie să includă și un viitor program de guvernare pentru România care să înlăture efectele catastrofei USL și a guvernării de acum. (…) Eu, ca și candidat la prezidențiale am un proiect pe care l-am construit împreună cu colegii și îl construim în toate vizitele prin țară, împreună cu românii, și deocamdată este singurul proiect viabil pe piață. Candidatura domnului Antonescu se topește în urma eșecului aventurii politice la care a participat alături de socialiștii corupți ai domnului Ponta și un alt proiect pe piață nu văd deocamdată”, a declarat Cătălin Predoiu.

Reamintim că, recent, președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat că PDL trebuie să vină alături de PNL imediat după alegerile europarlamentare din luna mai 2014, pentru ca Dreapta să fie reunificată. Senatorul consideră că în acest fel se va recâștiga echilibrul pe scena politicii din țara noastră și că noul partid de Dreapta va deveni cel mai puternic din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea