Rămâi conectat

Politică Administrație

Demersurile pentru amenajarea Ansamblului Memorial al Marii Uniri de la Alba Iulia intră în ”linie dreaptă”. Mircea Hava: ”Mi-e groază doar de licitații”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul municipiului Alba Iulia a declarat, vineri, la Radio Unirea FM, că demersurile pentru amenajarea Ansamblului Memorial al Marii Uniri intră în ”linie dreaptă”. Se așteaptă promulgarea legii prin care Guvernul va aloca sumele necesare pentru construcție, astfel încât Ministerul Finanțelor să poată începe transferul banilor.

Edilul a mărturisit că partea cea mai grea va fi cea cu licitațiile, care ar putea întârzia demararea lucrărilor, iar această problemă putea fi înlăturată dacă legea era aprobată anul trecut:

”Acum intrăm într-o bătălie fantastică cu timpul, pentru că nu este simplu ceea ce trebuie făcut acolo. Urmează licitațiile și vă spun cinstit că mî apucă groaza când mă gândesc la ele. Absolut oricine poate să facă o contestație! Dacă lucrurile acestea erau înțelese și erau făcute de anul trecut nu aveam o problemă, pentru că în 6 luni orice licitație se judecă și până la urmă ai câștigătorul și poți să demarezi lucrările. Și noi puteam să fim la ora asta în miezul lucrărilor. Dar nu s-a întâmplat așa pentru motive pe care le știe toată lumea. În primul rând a fost o chestiune de foarte mare indolență. Celălalt guvern care a fost avea totul pregătit dar nu putea să-i dea drumul pentru că cine știe ce ar fi zis lumea. S-a considerat că nu este o problemă esențială a țării. Dar la 100 de ani trebuia să facem ceva. Dacă nici la 100 de ani nu se poate, atunci ce să mai discutăm depre alte lucruri care trebuiau făcute și care se promit și nu se fac! Acum, așa cum ziceam, suntem contra-cronometru. Există foarte mulți competitori care pun piedică și care s-ar putea să nu joace cinstit. Dar există și aici soluție, ea este tot la guvern. Trebuie să înțelegem că dacă vrem să facem ceva, trebuie să mai lăsăm hârtiile deoparte, să dăm specialistului ce e al specialistului. Bineînțeles că nimeni nu se va atinge de un cent din acești bani pentru a face altceva, ci doar pentru lucrurile care trebuiesc făcute”, a spus Mircea Hava.

El a subliniat că administrația are deja foarte mulți pași făcuți pentru demararea lucrărilor, respectiv studiile de fezabilitate pentru amenajarea parcului și locului în care va fi amplasat monumentul și se dorește ca până cel târziu ianuarie – februarie licitația să fie gata: ”Există posibilitatea ca guvernul să ia serios în discuție și prin hotărârea de guvern să poată da lucrările în urma unei negocieri care să se facă pe o grilă. Bine ar fi să găsim și firmele, pentru că Alba Iulia duce o mare lipsă de firme care să vină să angajeze lucrările”, a mai spus primarul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Bombă la Câmpeni: S-a retras Călin Andreș, vine Călin Bodea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bombă la Câmpeni: S-a retras Călin Andreș, vine Călin Bodea Fostul primar al orașului Câmpeni, Călin Andreș, care ar fi trebuit să fie candidatul PSD la Primăria Câmpeni, s-a retras. El nu va mai candida din cauza unor motive persoanele. Contactat telefonic de Ziarul Unirea, Călin Andreș a confirmat faptul că s-a retras din motive […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea