Delgaz Grid, pregătită să reia alimentarea cu gaze naturale de îndată ce asociațiile de proprietari remediază problemele constatate la instalațiile de utilizare comune

Delgaz Grid anunță că este pregătită să reia alimentarea cu gaze naturale de îndată ce asociațiile de proprietari remediază problemele constatate la instalațiile de utilizare comune.

• Compania regretă disconfortul creat de întreruperea alimentării cu gaze naturale, dar siguranța consumatorilor este prioritară;
• Firmele autorizate de ANRE pentru remedierea problemelor se regăsesc pe site-ul instituției: firme autorizate ANRE;

ELIT

Compania Delgaz Grid administrează, exploatează şi întreţine sistemul de distribuţie a gazelor naturale compus din conducte şi branşamente stradale, echipamente de măsurare şi reglare a presiunii gazelor naturale.

Instalaţia de alimentare cu gaze naturale, de la regulatorul de presiune înspre consumatori, conform normelor legislative în vigoare, este instalaţie de utilizare iar responsabilitatea întreţinerii şi remedierii defecţiunilor aparţine proprietarilor, începând cu aprilie 2009 (Normele Tehnice în vigoare NTPEE – 2008 aprobate prin Ordinul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) 5/2009 publicat în Monitorul Oficial nr. 255 bis, partea I/16.04.2009).

Delgaz Grid informează că la dispeceratul companiei au fost înregistrate până astăzi, 31 iulie, un număr de 792 de sesizări primite din partea consumatorilor privind mirosul puternic de etilmercaptan, urmarea a supraodorizării accidentale a gazelor naturale în instalația Transgaz.

În cazul în care s-au depistat scăpări pe instalația de utilizare comună (coloane), de pe casa scării, iar alimentarea a fost sistată, asociațiilor de proprietari/proprietarilor le revine responsabilitatea să contacteze o firmă autorizată de către ANRE pentru remedierea instalaţiei interioare de gaz, astfel încât Delgaz Grid să poată relua alimentarea cu gaze naturale în condiţii de siguranţă pentru aceştia.

Firmele autorizate de către ANRE pentru astfel de lucrări în județul Alba dar și din județele limitrofe, respectiv Sibiu, Hunedoara și Cluj se pot regăsi aici: firme autorizate ANRE.

Înţelegem şi regretăm disconfortul dar această măsură este obligatorie şi necesară pentru a preveni producerea unui eveniment cu urmări nedorite, siguranța consumatorilor fiind prioritară.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419