Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Declarațiile consilierului local Rareș Buglea privind sterilizarea femeilor rome i-au adus o amendă de 8000 de lei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii a decis astăzi amendarea cu suma de 8000 de lei, a consilierului local PNL din Alba Iulia, Rareș Buglea, Pentru declarațiile acestuia privind sterilizarea femeilor rome si a celor care nu au posibilitatea, nici intenția, să le ofere copiilor lor un nivel minim de trai și  educație, făcute la începutul anului 2013.

În ceea ce privește plângerile penale făcute în acest caz pe numele lui Buglea, “a fost dispusă neinceperea urmarii penale impotriva reclamatului intrucat nu se intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni.”

Potrivit unui comunicat remis presei, Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare de petitii in data de 23.10.2013, a adoptat urmatoarea decizie:

“Postarea unui mesaj pe pagina personala de Facebook a domnului consilier a Municipiului Alba, Rares Buglea, privind necesitatea sterilizariii femeilor rome care nu au conditii sociale pentru cresterea copilului constituie fapta de discriminare conform art. 2, alin. 1, art. 2, alin. 4, art. 15 din O.G. 137/2000 modificata si republicata, (vot in unanimitate a celor prezenti) si a aplicat amenda contraventionala in valoare de 8.000 lei (7 voturi pentru – 1 impotriva).

Colegiu director a solutionat petitia ca urmare a declinarii competentei organului de urmarire penala prin rezolutia din data de 14.10.2013 a Parchetului de pe langa Tribunaul Alba, prin care s-a dispus neinceperea urmarii penale impotriva reclamatului intrucat nu se intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni.

Hotararea motivata va fi comunicata partilor, in termen legal, si este supusa caii de atac in instanta.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea