Decizie surprinzătoare în justiţie după un accident de muncă mortal pe şantierul autostrăzii Sebeş – Turda

Paul Voicu - Primar 2020

Judecătoria Aiud a pronunţat prima decizie într-un dosar penal constituit ca urmare a unui accident mortal de muncă produs în 11 iulie 2017 pe şantierul autostrăzii Sebeş – Turda, pe lotul 2, în zona oraşului Teiuş.

Victima, un tânăr în vârstă de 27 de ani a decedat după ce a fost lovit de un buldoexcavator. Tânărul lucra cu o autobasculantă, proprietatea firmei sale, pe şantierul autostrăzii unde transporta balast şi pământ. În momentul accidentului, acesta s-a aflat în spatele benei şi a fost surprins de un buldoexcavator ce efectua o manevră de mers cu spatele, fiind strivit între cele două utilaje.

ELIT

Tânărul era absolvent al Facultăţii de Drept la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia şi era căsătorit de un an.

După ancheta ITM şi a Parchetului, a rezultat un dosar penal cu obiect ”uciderea din culpă” şi ”nerespectarea, din culpă, a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, trimis în judecată în iunie 2018. Inculpat în proces este şoferul buldoexcavatorului cu domiciliul în Călăraşi, iar părţi responsabile civilmente sunt firma din Bucureşti la care era angajat acesta şi o societate de asigurare.

Mihail David - 2020

În data de 19 octombrie 2018, Judecătoria Aiud a hotărât condamnarea inculpatului V. Gheorghe la pedeapsa finală de 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe o durată de 2 ani. Pe perioada de supraveghere, persoana condamnată va trebui să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Călăraşi şi să presteze muncă munci neremunerată în folosul comunităţii timp de 90 de zile.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Instanţa a disjuns cauza prin care s-au solicitat daune civile de către părţile din proces

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...