// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Decizie șoc la Judecătoria Alba Iulia. Un șofer care a lovit o femeie pe trecerea de pietoni, achitat pe motiv că nu era semnalizată corespunzător

*Accidentul a avut loc pe trecerea din zona Spitalului Județean din Alba Iulia *Victima a fost o femeie din Cugir care a avut nevoie de 120 de zile de îngrijiri medicale și a suferit un avort

Un bărbat care a lovit o femeie pe o trecere de pietoni din Alba Iulia a fost achitat în primă instanță la Alba Iulia pe motiv că ”administratorul drumului nu a asigurat o semnalizare clară, fără echivoc și completă a trecerii pentru pietoni, în conformitate cu reglementările în materie”. D. Anton a fost trimis în judecată la Judecătoria Alba Iulia pentru vătămare din culpă. Victima acestuia, o femeie cu domiciliul în Cugir, a avut nevoie de 100 – 120 de zile de îngrijiri medicale și a suferit și un avort, fiind însărcinată în 8 săptămâni. La data de 10.05.2012 a fost supusă unei intervenții chirurgicale, practicându-se osteosinteza cu două plăgi și șuruburi la gamba stânga.

În urma analizării probelor de la dosar, Judecătoria a decis recent că șoferul nu se face vinovat de comiterea accidentului. ”Producerea evenimentului rutier s-a datorat semnalizării necorespunzătoare a trecerii de pietoni prin indicator și marcaj imprimat vizibil. (..)

În condițiile în care trecerea de pietoni ar fi fost semnalizată printr-un indicator și un marcaj pietonal bine imprimat, pentru conducătorul auto s-ar fi declanșat o stare de pericol potențial în momentul apropierii de zona respectivă, caracterul său devenind iminent în momentul sesizării angajării victimei în traversarea drumului. Numitul D. A. nu a fost avertizat apriori asupra existenței trecerii de pietoni și prin urmare pentru acesta starea de pericol s-a declanșat doar în momentul observării pietonului care a apărut de după obstacolul constituit de autoutilitara staționată”, se afirmă în motivarea deciziei de la Judecătorie.

Accidentul a avut loc în 9 mai 2012 pe o trecere de pietoni de pe Bulevardul Revoluiței, din apropierea Spitalului Județean Alba, iar dosarul a ajuns în instanța de judecată abia în ianuarie 2014. Prima decizie a fost pronunțată după aproape trei ani, în spetembrie 2017. În favoarea șoferului a fost ”exploatat” și faptul că în apropierea trecerii de pietoni se afla o dubiță albă care a obturat vizibilitatea acestuia în momentul în care femeia a traversat pe trecerea de pietoni. ”Considerăm totodată că la producerea evenimentului rutier a contribuit și staționarea necorespunzătoare a autovehiculelor la o distanță mai mică de 25 m de trecerea de pietoni, îndeosebi cea a autoutilitarei Mercedes care prin gabarit și prin poziție a limitat drastic vizibilitatea conducătorului auto asupra alveolei și a primei benzi a drumului”, se mai precizează în documentul citat.

Doi martori aflați în mașină cu inculpatul au declarat că victima a traversat în fugă, iar șoferul a frânat dar nu a avut timp să oprească la timp. Impactul ar fi avut la o viteză de circa 40 de kilometri pe oră, iar victima a fost proiectată la o distanță de peste 7 metri. Instanța l-a achitat pe inculpat și a respins pretențiile civile formulate de victimă, Spitalul Județean Alba și Casa de Asigurări de Sănătate.

Părțile implicate au contestat decizia, dosarul ajungând pe rolul Curții de Apel.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Răspunsuri la Decizie șoc la Judecătoria Alba Iulia. Un șofer care a lovit o femeie pe trecerea de pietoni, achitat pe motiv că nu era semnalizată corespunzător

 1. Louies 21.11.2017 la 18:13

  Mare e gradina Ta Doamne!!!

 2. opinius 21.11.2017 la 19:04

  Daca intr-adevar acelea au fost circumstantele, as zice ca hotararea judecatoreasca este corecta. Vinovat si bun de plata este administratorul drumului (adica Primaria) pt ca nu a intretinut marcajul de pe asfalt astfel incat acesta sa fie vizibil, si nu a amplasat un semn de circulatie si langa bordura opusa, astfel incat singurul semn (din dreapta soferului) sa nu poata fi obturat de stationarea neregulamentara (fie si temporata) a unui autovehicul mare. De aceea in alte state vezi inflatie de semne de circulatie, pt ca unul singur ar putea fi insuficient…
  Vina mai este si a politiei ca nu a sesizat administratorului drumului aceste deficiente (stergerea marcajului de pe asfalt), si in parte chiar si a victimmei: nu fugi pe trecere, mai ales daca iesi de dupa o dubita (cum se zice ca s-ar fi petrecut lucrurile).

 3. Costy 21.11.2017 la 20:58

  Incredibil. Avem procurori si judecatori care ne schimba viata intr-o secunda. Oare cati bani a luat respectivul-va care a instrumentat dosarul? Incredibil si fara copil, si cu piroane in picior si vinovata ca a trecut prin loc permis.

 4. ??? 22.11.2017 la 0:16

  Nu va e rusine ba
  Femeia aia a pierdut un copil
  Voi gasiti chichite.

 5. Eu 22.11.2017 la 3:36

  Da,stimate Costy,e INCREDIBIL.SI DIN PACATE ADEVARAT!Oare c cum s-o simti acea femeie?Cum se simt supravietuitorii holocaustului,de exemplu.Stii cati nazisti au scapat de justitie,ptr.ca germania a refuzat sa-i predea?Foarte multi.Capii de la vw-gas auto sunt loberi,pt.ca,pur si simpu,justitia germana se face ca nu vede asta.Concluzia?Asta e justitia in unele tari din lume.Din pacate,locuim in una din ele.RUSINE,JUSTITIEI ROMANE!

 6. !!!!!! 22.11.2017 la 8:17

  De vina e administratorul drumului , dar mai ales ciobanoii si ghertoii care -si parcheaza masinile pe unde apuca chiar la un metru de trecerea de pietoni sau chiar pe aceasta…. trebuie sa fii extrem de atent , iti apare brusc pietonul de dupa masina ghertoiului si gata minunatia!!!! .Eu la ghertoii astia care parcheaza unde apuca le-as lua carneru direct fara discutii… sa-asi dea curi jos din masina si sa mai mearga si pe jos… din cauza comoditatii lor de tarani ajunsi la masina direct de la caruta se intampla atatea acidente…..

 7. kmr 22.11.2017 la 8:39

  D. Anton asta cine stie ce goanga ii in Alba si cine stie pe cine are in spate, cert ii ca a scapat . Asta nu functioneaza la toti.

 8. albaiulian 22.11.2017 la 9:45

  E clar ca judecatorul a luat mita ca sa dea asemenea sentinta. Daca pietonii nu trec strada pe zebra inseamna ca poti sa-i calci cu masina si sa nu patesti nimic???? Numai magistratii pot face asa ceva adica sa nu raspunda pt ce fac. Urgent Legea raspunderii Magistratilor , fratilor ca nu mai merge asa…..