Decizie istorică! “Tatăl nostru” va fi modificat. Va fi schimbat finalul rugăciunii

Paul Voicu - Primar 2020

Reprezentantii Conferinţei episcopale italiene au anuntat că textul celei mai cunoscute rugăciuni ,”Tatăl Nostru”, va fi modificat, dacă Sfântul Scaun este de acord.

Modificarea vizează doar un fragment de frază, mai precis „nu ne duce pe noi în ispită”, care va deveni „nu ne abandona/ nu ne lăsa să cădem în ispită”.

ELIT

Noua versiune a cărţii liturgice folosite în serviciile religioase de Biserica Catolică, Missale Romanum, conţine modificări şi pentru alte rugăciuni şi trebuie aprobată de Vatican.

Conferinţa episcopală italiană, înfiinţată în 1971, este autorizată să stabilească norme pentru slujbele religioase.

Mihail David - 2020

Nouă versiune a cărţii liturgice folosite în serviciile religioase de Biserica Catolică, Missale Romanum, conţine modificări şi pentru alte rugăciuni şi trebuie aprobată de Vatican, la Conferinţa episcopală italiană.

Conform Bisericii Creştine, prima parte a rugăciunii „Tatăl Nostru” (versetele 9-10) cuprinde invocarea lui Dumnezeu că „Tată” şi cele trei cereri la persoana a treia singular, care se referă la sfinţirea numelui, venirea împărăţiei, manifestarea voinţei Tatălui din ceruri. Cea de a doua parte (versetele 11-13) constă din patru cereri la persoana a doua singular, care se referă la necesităţile zilnice pe care le au oamenii în lumea aceasta.

Sursa: portalinvatamant.ro

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...