Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Decizie istorică! “Tatăl nostru” va fi modificat. Va fi schimbat finalul rugăciunii

Mondoc Adriana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Reprezentantii Conferinţei episcopale italiene au anuntat că textul celei mai cunoscute rugăciuni ,”Tatăl Nostru”, va fi modificat, dacă Sfântul Scaun este de acord.

Modificarea vizează doar un fragment de frază, mai precis „nu ne duce pe noi în ispită”, care va deveni „nu ne abandona/ nu ne lăsa să cădem în ispită”.

Noua versiune a cărţii liturgice folosite în serviciile religioase de Biserica Catolică, Missale Romanum, conţine modificări şi pentru alte rugăciuni şi trebuie aprobată de Vatican.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Conferinţa episcopală italiană, înfiinţată în 1971, este autorizată să stabilească norme pentru slujbele religioase.

Nouă versiune a cărţii liturgice folosite în serviciile religioase de Biserica Catolică, Missale Romanum, conţine modificări şi pentru alte rugăciuni şi trebuie aprobată de Vatican, la Conferinţa episcopală italiană.

Conform Bisericii Creştine, prima parte a rugăciunii „Tatăl Nostru” (versetele 9-10) cuprinde invocarea lui Dumnezeu că „Tată” şi cele trei cereri la persoana a treia singular, care se referă la sfinţirea numelui, venirea împărăţiei, manifestarea voinţei Tatălui din ceruri. Cea de a doua parte (versetele 11-13) constă din patru cereri la persoana a doua singular, care se referă la necesităţile zilnice pe care le au oamenii în lumea aceasta.

Sursa: portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Condițiile în care un tânăr sub 18 ani poate conduce un autoturism: Legea a fost adoptată de către Senat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Condițiile în care un tânăr sub 18 ani poate conduce un autoturism: Legea a fost adoptată de către Senat Un tânăr de 17 ani care deține permis de conducere pentru categoriile B și BE poate opera un vehicul dacă este supravegheat de o persoană cu permis de aceeași categorie de cel puțin 10 ani, aceasta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea