Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Decizie istorică! “Tatăl nostru” va fi modificat. Va fi schimbat finalul rugăciunii

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentantii Conferinţei episcopale italiene au anuntat că textul celei mai cunoscute rugăciuni ,”Tatăl Nostru”, va fi modificat, dacă Sfântul Scaun este de acord.

Modificarea vizează doar un fragment de frază, mai precis „nu ne duce pe noi în ispită”, care va deveni „nu ne abandona/ nu ne lăsa să cădem în ispită”.

Noua versiune a cărţii liturgice folosite în serviciile religioase de Biserica Catolică, Missale Romanum, conţine modificări şi pentru alte rugăciuni şi trebuie aprobată de Vatican.

Conferinţa episcopală italiană, înfiinţată în 1971, este autorizată să stabilească norme pentru slujbele religioase.

Nouă versiune a cărţii liturgice folosite în serviciile religioase de Biserica Catolică, Missale Romanum, conţine modificări şi pentru alte rugăciuni şi trebuie aprobată de Vatican, la Conferinţa episcopală italiană.

Conform Bisericii Creştine, prima parte a rugăciunii „Tatăl Nostru” (versetele 9-10) cuprinde invocarea lui Dumnezeu că „Tată” şi cele trei cereri la persoana a treia singular, care se referă la sfinţirea numelui, venirea împărăţiei, manifestarea voinţei Tatălui din ceruri. Cea de a doua parte (versetele 11-13) constă din patru cereri la persoana a doua singular, care se referă la necesităţile zilnice pe care le au oamenii în lumea aceasta.

Sursa: portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea