Decizie inspirată: Policlinica se mută de pe strada Muşeţelului în vechea clădire. Licitaţie de peste 7 milioane de lei pentru mansardarea clădirii Spitalului judeţean

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Clădirea de pe Muşeţelului, în care funcţionează de peste 10 ani Policlinica, este total improprie lucrului cu bolnavii. În vederea mutării Policlinicii în vechea locaţie, va avea loc o licitaţie în valoare de peste 7 milioane de lei pentru mansardarea clădirii Spitalului judeţean.

Decizie inspiratăAu început demersurile pentru mansardarea clădirii policlinicii la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia în vederea mutării policlinicii, care acum funcționează pe strada Mușețelului, în vechea locație.

Proiectul, în valoare de peste 7 milioane de lei, a fost anunțat de conducerea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia încă de anul trecut, însă licitația pentru atribuirea lucrărilor a fost lansată doar zilele acestea. Cel mai probabil, lucrările efective vor începe doar anul viitor, având în vedere eventualele contestații ce vor fi depuse și vor fi finalizate în cel mai fericit caz în 2019.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Proiectul este foarte important și este așteptat de multă vreme, întrucât clădirea în care funcționează în prezent policlinica, pe strada Mușețelului, este total improprie acestui tip de servicii. Lipsa liftului, holuri înguste ce țin locul sălilor de așteptare, cabinete mici și neprimitoare au pus la încercare nervii bolnavilor în ultimii 13 ani, de când policlinica s-a mutat din curtea spitalului în această locație nefericită.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Și de mai bine de 10 ani se repetă același scenariu: bolnavii care vin din tot județul aşteaptă ore în şir pentru a ajunge la consultaţii, iar coridoarele înguste ale clădirii în care funcţionează peste 20 de cabinete medicale sunt arhipline, în special în primele trei luni ale anului. Proiectul prevede mansardarea corpurilor C și D ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, unde pe lângă Policlinică, va fi mutată și Secția de neurologie și recuperare neuro-motorie, secție cu 73 de paturi, care acum funcționează la parterul Spitalului Județean de Urgență.

Suprafața construită totală a mansardei va fi de 1976,92 mp, iar suprafața utilă totală de 1711,44 mp. În trecut s-a încercat găsirea unor surse alternative de finanțare, însă, în cele din urmă, banii necesari mansardării, 7.016.982 de lei, fără TVA, vor fi puşi la dispoziție de Consiliul Județean Alba.

Lucrările de mansardare vor fi corelate cu lucrări de reparații capitale ale căilor de acces și subsolului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, lucrări în valoare de alte 2.880.392.44 de lei, fără TVA. Ambele tipuri de lucrări se află în procedură de licitație pe SEAP.

Save

Save

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

3 Comentarii

Inspectorul 17 octombrie 2017 at 21:25

Dar a cui a fost decizia inspirata de a muta policlinica de la spital pe musetelului? Si uite asa cand inainte cand inapoi cu sediul pe banii contribuabilor.

Sindicalista 18 octombrie 2017 at 8:10

DL POTOR a mutat policlinica pe Musetelului, pe vremea cand era managerul spitalului.

Dorin 18 octombrie 2017 at 9:26

Decizia a fost a lui potor ( cu litera mica , cum ii placea lui sa spuna despre altii 🙂 )

Comentariile sunt oprite