Rămâi conectat

Societate

Decernarea diplomelor de absolvire a cursului de limba italiană

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În sala festivă a Centrului Cultural Italian „Giovanni Morando Visconti” Alba Iulia a avut loc ceremonia decernării diplomelor de absolvire a cursurilor gratuite de limba italiană de către primele două din cele 5 serii de cursanţi înscrişi (peste 200), pregătite de profesorii Anca Muntean şi Alexandru Moldovan.
La eveniment au fost prezenţi Gianfanco Fraccarollo, consulul onorific al Italiei în România, Giampietro Saturni, oameni de afaceri şi viceprimarul Ioan Bogăţan, dar şi cadrele didactice care predau limba italiană la şcoli din Alba Iulia, Aiud şi Cugir. Printre ei i-am revăzut pe prof. Lucia Pilţu, care pregăteşte olimpicii de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, prof. Simona Lodroman (Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia), prof. Graţiela Tiutiu, care predă italiana ca a doua limbă modernă la Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” Aiud, cu toţii ţinând să-i felicite pe absolvenţi pentru cunoştinţele de limba italiană învăţate.
Cei peste 60 de absolvenţi, majoritatea tineri, au parcurs 30 de ore de curs, dobândind diploma pentru nivelul începător (A1). „Toţi cursanţii s-au dovedit interesaţi, iar la examenul de absolvire peste 85 la sută dintre ei au demonstrat că au acumulat foarte multe cunoştinţe de gramatică a limbii italiene”, a declarat prof. Anca Muntean.
Şi de această dată, festivitatea s-a transformat într-o adevărată sărbătoare. În prezent, o altă serie urmează cursurile de limba italiană, iar două serii vor începe în viitorul apropiat orele nivelului începător. Absolvenţii primelor serii se vor putea înscrie până în 15 mai la cursul pentru nivelul următor, cu durata de 2 luni, iar cel mai avansat nivel va putea fi obţinut la absolvirea unui curs de 3 luni, ce va fi organizat la toamnă.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

MESAJE de SFANTUL NICOLAE 2023. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Sfantul Nicolae 2023. Felicitări, urări, SMS-uri și mesaje de Moş Nicolaie. Texte cu mesaje de Moș Nicolae haioase și amuzante. Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, în fiecare an, în data de 6 decembrie. De origine greceasca (Nikolaos), numele este format din doua cuvinte: nike, „victorie“ (de la nikao, „a invinge“), si laos, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare