Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Debarcader cu zone de grătar și agrement pe malul râului Mureș, din Alba Iulia: A fost solicitat aviz din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Debarcader cu zone de grătar și agrement pe malul râului Mureș, din Alba Iulia: A fost solicitat aviz din partea APM Alba

Primăria Alba Iulia a solicitat emiterea acordului de mediu de către APM Alba pentru proiectul „Consilidarea și valorificarea potențialului turistic al râului Mureș, municipiului Alba Iulia”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Terenul studiat, in suprafata totala de 14.018 mp se afla amplasat in intravilanul municipiului Alba Iulia, cu o suprafață măsurată de 14.018 de metri pătrați.

Printr-un proiect anterior s-a amenajat un debarcader pe malul râului Mureș.

Prezenta investiție propune amenajarea unei suprafate de 5093 mp, în apropierea debarcaderului existent.

Amenajarea propusă se va desfășura pe două zone, spre Sud-Est (2070 metri pătrați) și Nord-Vest (3023 metri pătrați) față de accesul existent la zona debarcaderului.

Construcții și instalații specifice conform proiectelor avizate, spații plantate pentru agrement și sport: spații pentru picnic, petrecerea timpului liber, terenuri sportive, spații plantate cu arbori, arbuști, gazon și partere florale, mobilier urban, amenajări pentru joc și odihnă, pavilioane cu utilizare flexibilă, chioșcuri, adăposturi, grupuri sanitare, amenajări pe malul apei – pontoane, debarcader, peridoc, amenajări pentru practicarea sportului în spații descoperite și anexele necesare, piste de biciclete.

Investitia își are amplasamentul în localitatea Alba Iulia, pe malul râului Mureș, iar accesul pe amplasament se face din strada Regimentul V Vânători și drumul de exploatare până la amplasamentul propus, între podul auto și cel feroviar, pod auto ce face trecerea către Oarda, Sebeș, Sibiu.

Accesul pietonal şi carosabil pe parcelă se va face prin partea de Nord-Est a terenului, din drumul de acces.

Se prevede amenajarea terenului pentru actvitati recreative si pentru petrecerea timpului liber, complementare activitatilor de pescuit si acvacultura pe o suprafata de circa 5093 mp din totalul de 14081 mp ai terenului.

Proiectul nu implică realizarea de constructii, cu exceptia unor pavilioane pentru barbeque, orientarea fata de punctele cardinale nefiind relevanta sub acest aspect.

Solutia arhitectural urbanistica pentru parcela prevede:

– amenajarea unei zone de picnic si a unor constructii pe structura metalica pentru amplasarea unor gratare
– amenajarea peisagistica prin plantarea de arbori, arbusti si gazon natural
– amenajarea unor locuri de parcare care vor deservi amenajarea
– dotarea zonei cu stalpi de iluminat ambiental pe intreaga suprafata
– amenajarea unui loc de joaca cu pardoseala din pietris granulatie mica
– amenajarea unui teren de sport – volei cu nisip
– amenajarea unei zone de plaja

Zona dinspre Sud-Est va cuprinde zona de parcare. Accesul autovehiculelor se va realiza din drumul de acces existent catre debarcader, printr-o alee auto cu latimea de 6 metri care va deservi cele 36 locuri de parcare propuse, din care doua locuri de parcare vor fi destinate persoanelor cu dizabilitati.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea