Rămâi conectat

Curier Județean

De ziua Femeii, CSU Alba Iulia a câştigat dramatic cu CSBT Alexandria! *Semnal de alarmă pentru echipa lui Popov

Dan HENEGAR

Publicat

în

Astăzi, în Sala Universităţii „1 Decembrie”, CSU Alba Iulia a fost la un pas de o surpriză negativă cu CSBT Alexandria într-o partidă contând pentru etapa a 28-a a Ligii Naţionale de baschet feminin, disputată în devans. Formaţia lui Miroslav Popov a fost aproape să piardă, după un duş rece, dar s-a impus dramatic, cu scorul de 63-62 (11-20, 21-14, 18-14, 13-14), pentru ca duminică, 10 martie, de la ora 12.00, să se dispute confruntarea din runda a 26-a cu Rapid Bucureşti.

CSU Alba Iulia, echipă cu pretenţii de medalii şi de cucerirea Cupei României a deziluzionat, în faţa unei grupări pe care a învins-o de trei ori până acum în acest sezon!

*Chin şi joc modest

Alba s-a prezentat deranjant de relaxată la acest meci, intuind probabil că victoria va veni de la sine. Greşită abordare, prestaţie modestă a studentelor, o evoluţie dezamăgitoare şi mult chin în dreptul formaţiei lui Popov. Raportat la forţa oponentelor, a fost, cu siguranţă cea mai slabă evoluţie a stagiunii pe teren propriu. „Am evoluat mult sub aşteptări, nu a mers nici atacul, nici defensiva. Nu înţeleg ce s-a întâmplat, nu am jucat nimic, iar acest meci nu ne-a ajutat deloc, n-a fost nicidecum un test în care să repetăm, în vederea partidei de la Sfântu Gheorghe„, a declarat Miroslav Popov.

*Conduse mai bine de 25 de minute!

6-16, 13-23, 15-25, reprezintă diferenţa de 10 puncte pusă de Alexandria în dreptul ei pe parcursul primei reprize. Incredibil! Spectatorii se frecau la ochi, nu le venea să creadă ce indica tabela. Cursa de urmărire a fost una cu sufletul la gură şi abia cu trei minute înaintea finalului sfertului al treilea, CSU a avut avantaj (44-43). După ce la „pauza mare” teleormănencele conduceau (34-30), înaintea ultimele 10 minute, CSU deţinea un ecart „subţire” (50-48). Emoţiile au continuat, albaiuliencele au continuat jocul cenuşiu, fără a se trezi la realitate! A fost egal (53-53), iar apoi fiecare formaţie a trecut în avantaj minim, de un punct, cu 90 de secunde înaintea ultimului fluier Alexandria având 59-58! Mai erau 19 secunde şi, după o decizie controversată, Becca Tobin a ratat o „liberă” şi şansa de a egala iar (58-59). Noroc cu un coş incredibil marcat de Amanda Thompson, pentru ca CSU să-şi apropie victoria, după un meci în care vizitatoarele au acuzat arbitrajul în finalul de infarct.

*”Unirea nu moare”

Împăcarea galeriei „Gruppo Arnsberg” cu şefii grupării albaiuliene a dus la susţinerea formaţiei locale, de către un grup de 10 suporteri. „Stimulaţi” de la staţia de amplificare de Imnul Unirii Alba Iulia, echipă retrasă din liga a 2-a şi la un pas de dispariţie, respectivii fani au scandat în câteva rânduri „Unirea nu moare”. Şi apropos de 8 martie, jucătoarele ambele formaţii au primit flori, atât de la oficialii CSU Alba Iulia, cât şi de la galeria „Gruppo Arnsberg”

Fără a fi răutăcioşi, dar merită remarca: CSU cu un buget consistent (însă fetele au două luni de contracte neachitate), s-a chinuit… iar Unirea, abandonată, s-a desfiinţat!

Pentru CSU au înscris Becca Tobin – 18, Amanda Thompson – 15, Eniko Laza – 9, Katya Abramzon – 9, Jovana Vukoje – 8, Zenta Melnika – 2, Tereza Brantlova – 2.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea