Rămâi conectat

Politică Administrație

De râs sau de plâns? Zeci de oameni dintr-o comună din Brașov nu pot vota pentru că au avut buletinele reținute la magazin pentru că au cumpărat pe datorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai mulţi locuitori ai comunei braşovene Ormeniş reclamă faptul că nu pot vota, întrucât documentele lor de identitate au fost reţinute de proprietarul unui magazin-bar ca gaj pentru alimentele date pe datorie, în aces caz fiind deschis dosar penal pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale, relatează Newsbv.ro.

Un apel la 112 anunţa sâmbătă că proprietarul unui magazin-bar din Ormeniş ar fi ajuns în posesia mai multor cărţi de identitate şi nu vrea să le restituie, fiind anunţată şi Gruparea Mobilă de Jandarmi.

Conform Newsbv.ro este vorba despre aproximativ 90 de carţi de identitate, reţinute de proprietarul societăţii pentru că le-a dat oamenilor pe datorie alimente.

Până în prezent, cinci persoane au sesizat în scris cadrele de poliţie cu privire la aceste aspecte, cercetările continuând în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

,,La data de 26 septembrie, în jurul orei 17.10, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Hoghiz, au fost sesizati prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că administratorul unei societăţi comerciale ar fi oprit în gaj mai multe cărţi de identitate ca garanţie la unele cumpărături efectuate la societatea pe care o reprezintă. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, dosar instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente in care se va propune solutie legala la finalizarea cercetărilor. Până în prezent, cinci persoane au sesizat în scris cadrele de poliție cu privire la aceste aspecte, cercetările continuând în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.”, a declarat comisar Alina Ivan, purtător de cuvânt al I.P.J. Braşov.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea