Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Politică Administrație

De pe șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda, la conducerea S.C. Drumuri și Poduri Locale S.A. Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

CJ Alba mizează pe experiența din mediul privat a inginerului Vistian Corlea pentru a redresa societatea de drumuri județene

S.C. Drumuri și Poduri Locale Alba S.A., societate aflată în subordinea Consiliului Județean Alba și care la finalul anului trecut înregistra pierderi de 2,2 milioane de lei ca urmare a unei proaste administrări, are din decembrie 2018 un nou director general.

Este prima dată în foarte mulți ani când pentru numirea în această funcție pare să conteze mai mult CV-ul profesional decât cel politic. S-a optat pentru această soluție având în vedere că ultimele numiri, strict de natură politică, au adus societatea în pragul falimentului. Noul director al DPL, numit de Consiliul de Administrație al societății, este Vistian Ioan Corlea, un tânăr inginer care, potrivit CV-ului, provine din mediul privat și are o bogată experiență în domeniul construcțiilor. El se află interimar pe post, până la organizarea concursului.

Corlea este orginar din Blaj și este absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca – Colegiul Universitar tehnic, economic și de administrație. Ultimul loc de muncă a fost cel de inginer de structuri la Autostrada Sebeș – Turda, lot II, ca angajat al societății grecești Aktor, unde a activat în perioada mai 2017 – noiembrie 2018. Anterior, în perioada martie 2016 – mai 2017 a fost șef de șantier la S.C. Prenis SRL Blaj, în perioada august 2014 – februarie 2016 a activat ca șef de șantier la S.C. Florea Grup, iar în perioada iulie 2013 – iulie 2014 a fost șef de șantier la o altă firmă de construcții – S.C. Gott Strasse SRL Brașov.

Elit - Gustul Desăvârșit

În trecut, a trecut și pe la S.C. Newamport Compani SRL, S.C. MDS VLANPA Construct SRL S.C., Ram Europe SRL Craiova, Monte Adriano Engheharia Construcao & Soares Da Costa București, S.C. Construct lnvest SRL Alba lulia. Alături de Corlea, din echipa de conducere a S.C. DPL S.A. mai fac parte Dorina Alexi – contabil șef și Andrei Liviu Cârja – inginer șef. Societatea Comercială Drumuri și Poduri Locale Alba S.A., aflată în subordinea Consiliului Județean Alba, se confrunta la sfârșitul anului 2018 cu o situație financiară delicată, înregistrând la sfârșitul lunii octombrie 2018 pierderi de 2,2 milioane de lei.

Consilierii județeni au aprobat, în ședința din 13 decembrie 2018, o rectificare bugetară în acest sens. Pe de altă parte, conducerea CJ Alba dă asigurări că societatea este pe cale de a se redresa întrucât ar avea contracte ferme de două milioane de lei pentru 2019. Tocmai în încercarea de a stopa acest declin, conducerea CJ Alba a făcut, la sfârșitul lunii noiembrie 2018, schimbări drastice la conducerea propriei societăți Drumuri și Poduri Locale Alba. În ședința din 27 noiembrie a fost votat un Consiliu de Administrație mai suplu, format din doar 3 membri în loc de 5, din vechea echipă mai fiind păstrată doar directoarea economică Dana Găiseanu.

Noul Consiliu de Administrație interimar al S.C. DPL S.A., numit provizoriu până la derularea procedurii legale de selecție, este format din Diana Ludoșan, de profesie avocat, propusă de PNL; Dana Găiseanu – economist susținută tot de PNL și Constantin Talpaș susținut de PSD. Pentru ocuparea definitivă a posturilor de membri ai C.A. Consiliul Județean Alba a demarat deja procedura organizării concursului, același lucru urmând să se întâmple și pentru postul de director general.

Drumuri și Poduri Locale Alba a luat ființă în anul 1968, odată cu reînființarea județelor, prin transformarea unităților de drumuri de pe lângă Consiliile Populare Raionale în Direcții Județene de Drumuri și Poduri. În anul 1968 se înființează Societatea Comercială Drumuri și Poduri Locale Alba S.A., persoană juridică de drept privat cu capital integral deținut de județul Alba. Prin decizia Prefecturii Alba din anul 1994 se înființează Regia Autonomă ”Drumuri și Poduri Locale” prin preluarea activului și pasivului Direcției Județene de Drumuri și Poduri.

S.C. Drumuri și Poduri Locale Alba S.A. face parte din ramura ”Construcții”, activitatea preponderată fiind: ”Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”. Printre altele, S.C. DPL se ocupă cu deszăpezirea drumurilor județene în această iarnă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: 21 de milioane de euro din PNRR pentru consultanță, dați ,,cu dedicație” foștilor angajatori ai ministrului Sănătății!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: 21 de milioane de euro din PNRR pentru consultanță, dați ,,cu dedicație” foștilor angajatori ai ministrului Sănătății!

Guvernarea hoției PNL-PSD-UDMR demonstrează, prin fiecare măsură implementată, că are o singură țintă: să sifoneze banii publici.

În repetate rânduri, pesediștii au acuzat foștii miniștri USR că vor să aloce bani din PNRR pentru consultanță, însă când au ajuns la guvernare au uitat subit aceste lucruri. O demonstrează ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, care a semnat recent un contract de consultanță în valoare de 21 de milioane de euro cu OMS (Organizația Mondială a Sănătății). Cazul este cu atât mai scandalos, cu cât domnul Rafila a fost, înainte de a ajunge ministru, șeful OMS în România. Cu alte cuvinte, ministrul Rafila alocă o sumă importantă de bani către organizația care din 2014 a fost locul său de muncă. Din 2014 până în 2018, Alexandru Rafila a fost reprezentantul României la OMS și din anul 2018 până în anul 2021 a fost membru în Comitetul permanent al Biroului Regional al OMS pentru Europa și membru în bordul executiv al OMS.

Nu este oare într-un grav conflict de interese ministrul Sănătății, Alexandru Rafila? Câte tunuri va mai trebui să dea PSD până când autoritățile statului să se sesizeze?

Elit - Gustul Desăvârșit

Colegul meu, deputatul Emanuel Ungureanu, a făcut public acest caz și a anunțat că va sesiza Agenția Națională de Integritate și Direcția Națională Anticorupție, fiind vorba de un caz grav care vizează activitatea unui demnitar.
În altă ordine de idei, după 8 luni de mandat la Ministerul Sănătății, pesedistul Alexandru Rafila se laudă la TV cu proiecte moștenite de la USR-iști: proiectele de spitale regionale și fondurile din PNRR pentru cabinetele medicilor de familie.

Proiectele de spitale regionale au fost începute de Vlad Voiculescu în 2016, când era ministrul Sănătății. Singurul „merit” al PSD este întârzierea lor cu 6 ani, iar, în ritmul în care „muncește” Rafila, nu vom vedea nicio cărămidă la aceste spitale până în 2024.

Banii pentru reabilitarea și dotarea cabinetelor medicilor de familie au fost alocați tot în mandatul lui Vlad Voiculescu, cu aprobarea lui Cristian Ghinea, ministrul USR care a coordonat realizarea PNRR.

Marile realizări ale „specialistului” Alexandru Rafila, cel care se visează viitorul președinte al României, sunt demagogia și deturnarea banilor publici spre zone de interes, cum este cazul recent al contractului de consultanță în valoare de 21 de milioane de euro.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Fățan Luca Petru, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Fățan Luca Petru, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box

Fățan Luca Petru, de la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box, la cadeți, împotriva unui cetățean englez, însă a pierdut mediul pentru medalie, împotriva unui tânăr de origine ucraineană.

Campionatul Europeană de Box – Cadeți se desfășoară în perioada 10-21 august în Turcia, la Erzum. Sportivul nostru, în vârstă de 14 ani, a boxat la categoria de greutate 66 de kilograme, fiind antrenat de 1 an de către Andrei Dărămuș. Progresul său în această perioadă a fost vizibil. Tânărul a câștigat multe meciuri importante.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Calificarea, în sine, la Campionatul European de Box a reprezentat o performanță importantă. Ne bucurăm de prima victorie, ar fi fost într-adevăr un vis să vină acasă și cu o medalie, dar suntem mulțumiți de prestație. Continuăm pregătirea, nu ne lăsăm și la viitoarele competiții vom fi mai buni”, a spus Andrei Dărămuș.

La lotul național de box, sportivul nostru s-a aflat sub coordonarea profesorului Titi Tudor.

CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări sportivului, antrenorului și mult succes la viitoarele competiții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a declarat marţi, la Bistriţa, că partidul său are şansa să câştige la viitoarele alegeri parlamentare peste 50% din voturi, citat de Agerpres.

„Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% (la alegerile parlamentare – n.r.) – şi ascultaţi-mă bine, nu vă uitaţi curios, n-am băut nimic şi sunt în toate minţile. Ştiu bine pe ce mă bazez. Avem posibilitatea asta. Românii au nevoie de noi şi ştiu un singur lucru: că nu om fi noi cei mai grozavi, dar suntem sinceri, bine intenţionaţi şi nu precupeţim niciun efort pentru a face ceea ce spunem”, a afirmat Claudiu Târziu, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai partidului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit acestuia AUR va prezenta, în septembrie, un draft al programului propriu de guvernare şi o primă echipă pregătită să preia guvernarea, din cele trei pe care intenţionează să le formeze.

„Noi avem şi soluţii, lucrăm la un program de guvernare, pe care o să îl anunţăm, din ideile lui generale, în septembrie, când vom anunţa şi o primă echipă de guvernare. Spun o primă, pentru că vrem să avem trei echipe de guvernare pe care să le antrenăm până în 2024, ca din acestea trei să facem un guvern foarte bun pentru România, care să nu piardă vremea şi care să nu dea rateuri, că nu mai avem timp”, a afirmat Târziu.

Preşedintele CNC al AUR a precizat că selecţia în echipele de guvernare se va face pe baza competenţelor, şi nu în funcţie de notorietate sau de poziţia deţinută în partid.

sursă: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea