Rămâi conectat

Politică Administrație

De pe șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda, la conducerea S.C. Drumuri și Poduri Locale S.A. Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CJ Alba mizează pe experiența din mediul privat a inginerului Vistian Corlea pentru a redresa societatea de drumuri județene

S.C. Drumuri și Poduri Locale Alba S.A., societate aflată în subordinea Consiliului Județean Alba și care la finalul anului trecut înregistra pierderi de 2,2 milioane de lei ca urmare a unei proaste administrări, are din decembrie 2018 un nou director general.

Este prima dată în foarte mulți ani când pentru numirea în această funcție pare să conteze mai mult CV-ul profesional decât cel politic. S-a optat pentru această soluție având în vedere că ultimele numiri, strict de natură politică, au adus societatea în pragul falimentului. Noul director al DPL, numit de Consiliul de Administrație al societății, este Vistian Ioan Corlea, un tânăr inginer care, potrivit CV-ului, provine din mediul privat și are o bogată experiență în domeniul construcțiilor. El se află interimar pe post, până la organizarea concursului.

Corlea este orginar din Blaj și este absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca – Colegiul Universitar tehnic, economic și de administrație. Ultimul loc de muncă a fost cel de inginer de structuri la Autostrada Sebeș – Turda, lot II, ca angajat al societății grecești Aktor, unde a activat în perioada mai 2017 – noiembrie 2018. Anterior, în perioada martie 2016 – mai 2017 a fost șef de șantier la S.C. Prenis SRL Blaj, în perioada august 2014 – februarie 2016 a activat ca șef de șantier la S.C. Florea Grup, iar în perioada iulie 2013 – iulie 2014 a fost șef de șantier la o altă firmă de construcții – S.C. Gott Strasse SRL Brașov.

În trecut, a trecut și pe la S.C. Newamport Compani SRL, S.C. MDS VLANPA Construct SRL S.C., Ram Europe SRL Craiova, Monte Adriano Engheharia Construcao & Soares Da Costa București, S.C. Construct lnvest SRL Alba lulia. Alături de Corlea, din echipa de conducere a S.C. DPL S.A. mai fac parte Dorina Alexi – contabil șef și Andrei Liviu Cârja – inginer șef. Societatea Comercială Drumuri și Poduri Locale Alba S.A., aflată în subordinea Consiliului Județean Alba, se confrunta la sfârșitul anului 2018 cu o situație financiară delicată, înregistrând la sfârșitul lunii octombrie 2018 pierderi de 2,2 milioane de lei.

Consilierii județeni au aprobat, în ședința din 13 decembrie 2018, o rectificare bugetară în acest sens. Pe de altă parte, conducerea CJ Alba dă asigurări că societatea este pe cale de a se redresa întrucât ar avea contracte ferme de două milioane de lei pentru 2019. Tocmai în încercarea de a stopa acest declin, conducerea CJ Alba a făcut, la sfârșitul lunii noiembrie 2018, schimbări drastice la conducerea propriei societăți Drumuri și Poduri Locale Alba. În ședința din 27 noiembrie a fost votat un Consiliu de Administrație mai suplu, format din doar 3 membri în loc de 5, din vechea echipă mai fiind păstrată doar directoarea economică Dana Găiseanu.

Noul Consiliu de Administrație interimar al S.C. DPL S.A., numit provizoriu până la derularea procedurii legale de selecție, este format din Diana Ludoșan, de profesie avocat, propusă de PNL; Dana Găiseanu – economist susținută tot de PNL și Constantin Talpaș susținut de PSD. Pentru ocuparea definitivă a posturilor de membri ai C.A. Consiliul Județean Alba a demarat deja procedura organizării concursului, același lucru urmând să se întâmple și pentru postul de director general.

Drumuri și Poduri Locale Alba a luat ființă în anul 1968, odată cu reînființarea județelor, prin transformarea unităților de drumuri de pe lângă Consiliile Populare Raionale în Direcții Județene de Drumuri și Poduri. În anul 1968 se înființează Societatea Comercială Drumuri și Poduri Locale Alba S.A., persoană juridică de drept privat cu capital integral deținut de județul Alba. Prin decizia Prefecturii Alba din anul 1994 se înființează Regia Autonomă ”Drumuri și Poduri Locale” prin preluarea activului și pasivului Direcției Județene de Drumuri și Poduri.

S.C. Drumuri și Poduri Locale Alba S.A. face parte din ramura ”Construcții”, activitatea preponderată fiind: ”Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”. Printre altele, S.C. DPL se ocupă cu deszăpezirea drumurilor județene în această iarnă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea