De Paști în Alba: 9 centre de sacrificare a mieilor. Care sunt preţurile probabile şi de când se pot achiziţiona

mieiMiei Paşti. Mai puţin de o săptămână ne desparte până la Sfintele Sărbători de Paști, iar românii încep să-şi pregătească cele necesare pentru a avea o masă îmbelşugată cu ocazia Învierii Domnului Iisus Hristos.

Pentru a afla de unde îşi pot achiziţiona locuitorii judeţului Alba carne de miel proaspătă şi autorizată i-am contactat pe cei de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din Alba care ne-au spus că în 2014 există 9 centre de sacrificare a mieilor, aprobate temporar, după cum urmează: Sebeş, Ocna Mureş, Aiud, Teiuş, Abrud, Câmpeni – două şi Alba Iulia – două, în Miceşti şi pe strada Livezii, în spatele Centrului Comercial Alba Mall.

ELIT

Conform DSVSA, în Alba Iulia, mieii vor fi sacrificaţi şi transportaţi cu maşini autorizate în halele din pieţele agroalimentare, din centru şi cetate, iar consumatorii pot achiziţiona carne de miel şi direct din locul în care se tranşează. Cel mai probabil sacrificarea va începe de miercuri, iar preţul cărnii de miel în 2014 va fi 20 de lei kilogramul la carcasă şi 10 lei/ kg în viu.

Nutriţioniştii spun: Carnea de miel este gustoasa si bogata in proteine, dar are o concentraţie destul de mare de colesterol. Foarte apreciată în perioada Sărbătorilor de Paşte carnea de miel trebuie savurata, dar cu măsura. La fel ca iedul, mielul face parte din categoria cărnii roşii, fiind o sursă bogată şi sănătoasa de proteine, atât timp cât este consumata cu moderaţie.

Mihail David - 2020

Beneficii: Datorita conţinutului nutriţional, carnea de miel este un bun aliat împotriva stărilor de astenie, are efecte benefice pentru subponderali şi anemici şi se pare că revigorează sistemul reproducător, ajutând totodată la buna funcţionare a tractului gastrointestinal. Carnea de miel conţine cantităţi însemnate de fier şi de seleniu, precum si vitaminele B12 si B3, care oferă protecţie organismului, întărind sistemul nervos si nu numai. Este o carne bogata in potasiu, fosfor si zinc, dar conţine şi acid folic, calciu şi vitamina E toate de mare ajutor sistemului imunitar.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

babadochia 14 aprilie 2014 at 22:19

E foarte eronata stirea publicata de dumneavoastra !
Mai este unul foarte „dotat” langa Alba Mall la cativa metri ! Nu-l puteti rata ! Luati-va dupa miros !!!!!
Abia asteptam deschiderea noului cinematograf !!!! Va fi 7D !!! cu muste si miros autentic !!!!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...