Actualitate
De noaptea minții! Urina de vacă, leacul „minune” promovat de un parlamentar indian. Ar putea fi eficientă împotriva multor boli
Un leac neobișnuit împotriva COVID-19 este promovat de către un parlatemantar. Acesta susține că urina de vacă, dacă se bea, este eficientă împotriva unui set mare de boli, printre care și infecția cu COVID-19.
Pe măsură ce COVID-19 face ravagii în India, și există o criză de oxigen pentru bolnavi, oamenii încearcă tot felul de remedii, iar printre ei este și parlamentarul Surendra Singh, din partidul The Bharatiya Janata, transmite Protv.ro.
El a făcut public un video în care dă pe gât o porție de „gaumutra”, care, așa cum spune el, ar fi secretul sănătății.
Băutura miraculoasă este, potrivit acestuia, un amestec de trei măsuri de urină de vacă turnate într-un pahar cu apă.
Mai mult, „medicamentul” trebuie băut pe stomacul gol, dimineața, și nu trebuie mâncat sau băut nimic după el timp de o jumătate de oră, explică politicianul indian.
El recomandă și o rasă anume de vacă de la care trebuie băută urina: Patanjali. „Medicamentul” este disponibil în formă lichidă sau capsule, care sunt mai ușor de înghițit.
Producătorul leacului susține că acesta elimină toxinele din corp și reprezintă un tratament eficient pentru obezitate, diabet sau chiar cancer.
Surendra Singh spune că are încredere în știință mai mult sau mai puțin dar are „încredere completă” în urina de vacă.
Sâmbătă, India a ajuns la un record negativ de 4187 de decese provocate de COVID-19 și mai bine de 400.000 de noi infectări.
Sursa: stiripesurse.ro

Actualitate
Scade natalitatea, dar și mortalitatea în România: Sporul negativ se menține
Scade natalitatea, dar și mortalitatea în România: Sporul negativ se menține
Potrivit celor mai noi statistici din România, numărul deceselor, dar și cel al nașterilor a scăzut în iunie anul acesta față de aceeași lună a anului trecut, dar și față de luna mai a anului curent.
Astfel, în iunie 2022 s-au născut 14.193 de copii, cu 33 mai puțini decât în luna precedentă și cu 1.353 mai puțini față de iunie anul trecut.
Scăderea numărului de decese e însă mult mai semnficativă.
Au fost înregistrate în iunie anul acesta 18.579 de decese, cu peste 2.200 mai puține față de luna mai a acestui an și cu aproape 3.000 sub nivelul din iunie 2021.
Sporul negativ se menține și luna aceasta.
Actualitate
Tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru elevi. Când se depun cererile și care sunt condițiile
Tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru elevi. Când se depun cererile și care sunt condițiile
În prima zi de cursuri, 5 septembrie, elevii trebuie să depună cererile pentru tichetele sociale pentru rechizite, în valoare de 500 de lei, iar lista cu beneficiarii va ajunge la Ministerul Educației la data de 23 septembrie. Data exactă la care vor intra banii pe carduri nu a fost anunțată.
Tichete sociale 2022. Copiii “cei mai dezavantajați” din învățământul preșcolar, primar și gimnazial beneficiază și în anul școlar 2022-2023 de tichete educaționale pe suport electronic pentru rechizite și alte materiale școlare, în valoare de 500 de lei, anunță într-un comunicat Federația Națională a Părinților – “Edupart”. Este al treilea an când se aplică programul.
Legea tichetelor sociale a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în iunie 2021.
Anul școlar trecut (2021-2022), 235.000 de elevi care riscau să abandoneze școala din cauza condițiilor sociale au beneficiat de carduri sociale cu care să cumpere rechizite și haine pentru școală, iar banii au fost virați în aprilie 2022. “Urmează ca Inspectoratele școlare să primească informații referitoare la normele de aplicare pentru 2022-2023”, transmite Inspectoratul Școlar al Municipiului București pentru Edupedu.ro.
În funcție de vârsta elevului, cererile se depun fie la primărie (în cazul preșcolarilor), fie la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul (în cazul elevilor de clase primare și gimnaziu). EduPedu.ro va reveni cu un model de cerere când va fi transmis de autorități.
Comunicatul Federației Naționale a Părinților anunță că, “pentru preșcolari, cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar trebuie depuse la primărie și se întocmesc de reprezentantul familiei și se înregistrează, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la primăria comunei sau orașului / sectorului din București unde locuiește familia.
Pentru elevi (ciclul primar și ciclul gimnazial), cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar se întocmesc de reprezentantul familiei și se depun, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul, în termen de 5 zile de la data începerii anului școlar, adică până pe 10 septembrie 2022″.
Inspectoratele școlare vor comunica Ministerului Educației lista beneficiarilor pentru anul școlar 2022-2023 până la data de 23 septembrie 2022. Nu se precizează în comunicat când vor ajunge banii pe carduri pentru a putea fi folosiți.
Ce se poate cumpăra cu tichetele educaționale
Materialele școlare ce pot fi achiziționate cu aceste tichete sunt rechizite necesare frecventării școlii: articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței, se arată în comunicatul citat.
Tichete sociale, Condițiile pentru copiii de la grădiniță (preșcolari):
“Preșcolarii înscriși în învățământul de stat care îndeplinesc condițiile pentru obținerea sprijinului educațional acordat copiilor din familii defavorizate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificările și completările ulterioare.
Legea nr. 248/2015 stabilește ca fiind familii defavorizate acele familii care au venitul lunar pe membru de familie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură înseamnă 298 lei).
La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie, se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară solicitării stimulentului educațional.
Cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar se întocmesc de reprezentantul familiei și se înregistrează, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la primăria comunei, orașului, municipiului sau, după caz, a sectorului municipiului București în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau reședința familia, în luna imediat următoare îndeplinirii condițiilor de acordare”, se arată în comunicatul de la Federația Națională a Părinților.
Tichete sociale, condițiile pentru elevi (clasele P – VIII):
“Elevii înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul național de rechizite școlare, conform Legii nr. 126/2002.
Legea nr. 126/2002 stabilește că pot beneficia de acest sprijin elevii care se află în întreținere familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară (salariul minim brut în 2022 este 2.550 RON, 50% reprezintă 1.275 RON).
La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie, se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna iulie a anului în care se face solicitarea.
Cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar se întocmesc de reprezentantul familiei și se depun, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul, în termen de 5 zile de la data începerii anului școlar (5 septembrie pentru anul școlar 2022-2023).
Conform legii, prin familie se înțelege:
- soț, soție și copiii aflați în întreținerea acestora, care locuiesc împreună;
- bărbatul și femeia necăsătoriți, cu copiii lor și ai fiecăruia dintre ei, care locuiesc și se gospodăresc împreună, dacă aceasta se consemnează în ancheta socială;
- persoana singură și copiii aflați în întreținerea acesteia și care locuiesc împreună cu aceasta”, după cum se prezintă în comunicatul de la Edupart.
Actualitate
Directorul general al Pfizer, infectat cu Covid-19: Era vaccinat cu patru doze
Directorul general al Pfizer, infectat cu Covid-19: Era vaccinat cu patru doze
În cursul zilei de luni, 15 august, directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a transmis că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și că are simptome foarte ușoare.
Bourla, în vârstă de 60 de ani, a declarat că a început un tratament cu Paxlovid, tratamentul antiviral oral COVID-19 al companiei, și că s-a izolat și a urmat toate măsurile de precauție în materie de sănătate publică.
„Sunt încrezător că voi avea o recuperare rapidă”, a declarat Bourla într-o declarație.
Mai multe personalități publice au fost depistate pozitiv la această boală infecțioasă în ultimele luni, inclusiv președintele american Joe Biden și consilierul său medical principal, doctorul Anthony Fauci.
Sursa: stiripesurse.ro
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
Când urăm ”La mulți Ani de Sfânta Maria”, pe 15 august sau pe 8 septembrie?
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
Mesaje de SFANTA MARIA 2022. Urări şi felicitări pe care le poţi transmite persoanelor care îşi serbează onomastica
-
Curier Județeanacum 13 ore
Mănăstirile din județul Alba care își sărbătoresc hramul în 15 august: Mănăstirea Râmeț, Schitul Izvorul Poșaga și Mănăstirea Oașa
-
Opinii - Comentariiacum o oră
Mesaje de Sfânta Maria Mare: URARI și FELICITARI pentru sărbătoriți, de Adormirea Maicii Domnului
-
Actualitateacum 13 ore
Sfânta Maria Mare – 15 august: Tradiții, superstiții și obiceiuri de Adormirea Maicii Domnului
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
FOTO UPDATE| Alertă în Alba: Tânăra de 17 ani din Sântimbru, DISPĂRUTĂ de acasă, a fost GĂSITĂ. Unde se afla minora
-
Actualitateacum 4 ore
Gest impresionant al unui patron. A decis să dea toți banii angajaților: „Nu vreau să mor cu ei în bancă”