De noaptea minții! Ministrul Educației sugerează ca elevii care NU au curent acasă să urmărească lecțiile la televizor

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

De noaptea minții! Ministrul Educației sugerează ca elevii care NU au curent acasă să urmărească lecțiile la televizor

Ministrul Educației, Monica Anisie, susține ca elevii care nu au posibilitatea de a beneficia de curent electric și care nu pot folosi tabletele din acest motiv, vor putea urmări emisiunile de tele-școală de la televizor.

Întrebată luni seara, la o emisiune a postului de televiziune Realitatea Plus, cum a rezolvat problema elevilor care nu beneficiază de curent electric acasă și nu pot folosi tabletele, Monica Anisie a enumerat și varianta emisiunilor TV, printre soluții.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„S-au luat și astfel de măsuri încă din perioada în care am fost în situația de urgență. Cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem online. Acolo unde nu a existat această posibilitate, unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii în așa fel încât să continue învățarea. Mai mult decât atât, Ministerul Educației a realizat în parteneriat cu televiziunea română programul tele-școală, prin care am continuat pregătirea elevilor pentru examenele naționale”, a declarat Anisie.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit unui studiu realizat de Salvați Copiii România, 28% dintre elevi și 43% dintre cadrele didactice nu dețîn parțial sau total resursele materiale necesare învățământului online, deoarece unele localități nu sunt nici măcar racordate la energie electrică.

Tot mai multe școli se închid din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Regulă este că la mai mult de trei cazuri la mia de locuitori, toate școlile din localitatea respectivă să treacă în scenariul roșu, în care elevii și profesorii fac școală doar online.

Întrebarea de la min 4:30

Publicată de Monica Cristina Anisie pe Luni, 19 octombrie 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Alexandra M 22 octombrie 2020 at 7:43

Mare e gradina ta Doamne! Nu este prima data cand habar nu are despre ce vorbeste, insa aroganta ei este la inaltime! Cum a ajuns doamna aceasta MINISTRU al EDUCATIEI?!

Prostul 22 octombrie 2020 at 8:41

Toti prostii ajung in functii, pt ca asa vrea partidul !

munteanul 22 octombrie 2020 at 10:56

Sunt in Romania mii de case izolate care au un panou solar de cativa wati ce alimenteaza un TV si o lampa cu leduri. Ministrul se referea la aceste situatii.

Comentariile sunt oprite