De noaptea minții! La o Asociație de Proprietari din Alba Iulia, câinii sunt considerați ”persoane” și vor contribui la plata salariului administratorului și altor cheltuieli

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

*Ați uitat să taxați peștii din acvarii, pisicile, papagalii, hamsterii și alte animale de companie mai au locatarii prin apartamente!

Câinii locatarilor care fac parte din Asociația de Proprietari nr.39 Cetate, din Alba Iulia, au fost ridicați la rang de ”persoane” și vor fi puși la plata cheltuielilor de bloc, potrivit unei hotărâri aprobate cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul adunării generale a proprietarilor la care au participat puțin peste 30 de persoane.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Decizia nu ar fi una ieșită din comun dacă ar fi vorba doar de contribuția la curățenia pe scară, spre exemplu. Însă, având în vedere prevederile legii care reglementează calculul acestor cheltuieli, câinele va ajunge să plătească pentru salariul administratorului și indemnizația președintelui asociației, cota-parte pentru țevile sparte la subsol, pentru reparația acoperișului ori reabilitarea blocului. Iar asta este aberant!

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În altă ordine de idei devine interesant modul în care câinele va fi trecut în cartea de imobil, ca să poată fi înregistrat ca locatar. De asemenea, se poate pune întrebarea de ce nu s-a luat aceeași măsură și pentru peștii din acvarii, pisici, papagali, hamsteri și alte animale de companie mai are lumea prin apartamente, ca să nu fie discriminant.

Trecând peste amărăciunea că în Alba Iulia anului 2017 se pot găsi cu atâta ușurință 30 de persoane care încă nu au capacitatea să înțeleagă normalitatea deținerii unui câine în apartament, trebuie meționat faptul că au existat totuși doi proprietari care au votat împotriva propunerii, iar unul dintre aceștia chiar și-a exprimat opinia pe rețeaua de socializare Facebook:

”CÂINII VOR FI TRECUTI LA CHELTUIELILE DE REGIE.
Nu este o glumă. Este hotărârea Asociatiei de proprietari nr. 39 Cetate, Alba Iulia. Hotărârea a fost luată aseară (24 feb. 2017) în adunarea generală a respectivei asociații, când la propunerea președintelui de asociație, turma (vreo 32-33 de inși) a ridicat mana spre aprobare.
Cum domnule să treci un câine, ca pe un om la cheltuielile de regie?!… 🙁
Degeaba m-am opus eu și încă un domn, încercând cu argumente să le explicăm că propunerea este aberantă. Replica unuia din comitet a fost scurtă și tăioasă; -„domnu’ (mă așteptam să zică, <tovarășu’>), propunerea a fost aprobată în unanimitate de voturi”…
Deci, nu te poți pune împotriva turmei.
Cârcotașilor le spun că nu am câine, deci nu sunt afectat în mod direct.
Astept ceva păreri despre hotărârea asta care mie mi se pare tâmpită…”, este mesajul scris pe rețeaua de socializare Facebook de unul dintre participanții la ședința asociației de proprietari.

Respect!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Comentarii

dolfi 26 februarie 2017 at 2:13

mno… ce sa si faci… mai ai vecini la care nu le place sa auda schelelalaituri, sa calce in cîcații de pe lângă bloc, etc. etc.
V-a trebuit democratie, implicati-va, nu v-asteptati de 27 de ani sa vina cineva sa faca ceva. Ma refer la voi cetatenii… indiferent ce tineti in apartament. Apropo, plantele carnivore, se pun la inretinere? Dar gandacii de bucatarie?

ducu 26 februarie 2017 at 8:50

si de ce-i noaptea mintii mai timpitule?? nu fac mizerie ? nu fac galagie ? isi fac nevoile si pe scara de calci in ele ,urla ,fug pe scari fara lesa , intra in casa chiar daca e usa deschisa ,ba eu as zice o dubla incasare pt. cei care vor ciini in casa

Citizen 26 februarie 2017 at 9:59

Un copil nou nascut e inclus la cheltuieli in timp ce un animal care face mai multa mizerie, nu este ! Corect ar fi sa se interzica detinerea de animale in locuintele colective.

dolfi 26 februarie 2017 at 15:24

asta ar fi cel mai corect, interzicerea detinerii de animale ce fac galagie / mizerie /mirosuri. Merg mult pe jos prin orasu nostru si ma intersectez cu multi zoof… pardon, „iubitori” de animale, iesiti p-afara ca garda la cate-o potaie. Se ca*ă potaia, se pișă peste tot, dar nesimtitul cu două picioare se face că nu vede. Nu pune mâna să strângă că*c*tul potăii.

Am mers in vizita la diverse cunostinte, si se intampla ca acestia (locuitori la bloc) sa aiba vecini cu unul sau doi caini tinuti in locuinta. Acesti caini latra aleator, urla schelalaie… si se aude destul de bine. Ca vizitator, mi s-a parut deranjant… nu stiu daca as putea locui cu asemenea vecini… Animalele le tii daca ai curte proprie si daca te ocupi de ele! Altfel, vedem in continuare cai, porci, caini semi-vagabonzi pe toate strazile orasului…

pilu 26 februarie 2017 at 21:02

Daca stai la curte si vecinul (tot la curte) are doi dulai de latra de se aude pe doua strazi asa-i ca nu te deranjeaza ?
Daca da, ai scris deageaba.

dolfi 27 februarie 2017 at 20:34

citeste inca odata. la curte e altceva. aia inseamna sa stau si eu la curte. Mi-as lua doi pitoni si o puma. Problema cainilor din vecini s-ar rezolva de la sine.. 😀
E alta problema la casele dintre blocuri.

max 27 februarie 2017 at 9:03

Tîmpit e fiul lui măta. Cota parte de cheltuieli comune pe scara blocului e stabilită în funcție de numărul de PERSOANE si spatiul locuinței idiotule și e reglementată prin legea asociaților de proprietari. Cîinele nu e o persoană, e un bun personal! Nu știu unde stai tu de vezi câini care se cacă pe scara blocului, eu nu am vazut așa ceva niciodată. Asociația de proprietari nu este Parlament și nu poate da ”legi” discriminatorii după bunul plac. Mai este un bou pe nume Mike pe forum care nu poate face diferența între un câine însoțitor (pentru nevăzători) si un animal de companie. Vai mama ei de țară de cretini! Vreți o țară ca afara, dar sunteți toți o apă și-un pământ. Cred ca mult mai multă mizerie pe scara blocului fac ăia care-și țin bicicletele în spațiile comune, dar sunteți prea reduși ca să înțelegeți.

Tovarasul 26 februarie 2017 at 23:55

Maica-ta…de nervi…si sa nu zic mă-ta sa o jignesc ca poate nu are mare vina ca esti tu idiot…doar ca nu te-a avortat…in rest sper ca sti ce semnifica initialele fmm.

m 27 februarie 2017 at 1:09

normalitatea detinerii unui caine in apartament????
de ce ar fi asta normalitate, stimate redactor al articolului? de cand e lumea omul sta in casa si animalul afara. asta e normalitatea normala si nu pretinsa civilizatie pretinsa de pensionarii care dau de mancare cainilor comunitari si care sa plang ulterior ca sunt muscati de aceste potai nerecunoscatoare si reproseaza ca autoritatile nu fac nimic. normalitatea e sa nu amestecam totusi omanii cu animalele.

mike 27 februarie 2017 at 6:30

Trebuie o motivatie ca sa ingrijesti sau sa ai pe limga casa animale — gaina pentru oua,carne ,vitele si oile la fel iar cainii pentru paza — caini de companie numai pentru orbi si handicapati —

Comentariile sunt oprite