Rămâi conectat

Actualitate

De miercuri: Taxele și impozitele la ANAF pot fi plătite și online, pe ghiseul.ro. Care este procedura

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ghiseul-roAgenția Națională de Administrare Fiscală a fost înrolată, începând de miercuri, 14 decembrie, în platforma ghiseul.ro, astfel încât plățile către Fisc se vor putea efectua online, a anunțat miercuri Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

„Începând de azi (miercuri—n.r.), încă o măsură de simplificare a birocrației vine în sprijinul cetățenilor. ANAF a fost înrolată în ghiseul.ro, astfel încât taxele și impozitele pot fi plătite online”, se menționează în comunicatul Ministerului.

Astfel, prin înrolarea ANAF în ghiseul.ro, contribuabilii persoane fizice și PFA-urile pot efectua online plata taxelor și impozitelor pe care le datorează către ANAF, cum ar fi: impozit pe venituri din salarii sau din folosința bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activități agricole.

„Totodată, pot fi plătite online contribuțiile pentru asigurări sociale de stat datorate de asigurați dar și de angajatori, cât și amenzile judiciare”, se mai arată în comunicat.

Există de asemenea un proiect pentru ca și persoanele juridice să poată plăti pe ghiseul.ro

Citiți și Persoanele juridice vor putea plăti taxe și impozite prin ghiseul.ro – PROIECT

Până acum, prin Ghiseul.ro s-au putut plăti doar taxele şi impozitele locale – pentru clădiri, terenuri, maşini -, şi amenzile gestionate de autorităţile locale.

Cum se pot plati online obligatiile fiscale catre ANAF, pe www.ghiseul.ro:

1. A.N.A.F va fi accesibil doar celor autentificati – daca nu aveti cont folositi sectiunea Vreau Cont pentru a va genera online contul personal cu Cartea de identitate si un card bancar emis pe numele dumneavoastra.

2. A.N.A.F. va expune in Ghiseul.ro doar informatii despre obligatiile fiscale ale persoanelor fizice si PFA (inregistrate in baza CNP, nu pe baza de CUI).

3. Ce se poate plati catre A.N.A.F. prin Ghiseul.ro?

Contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor si impozitelor pe care le datoreaza catre ANAF, cum ar fi:
– impozit pe venituri din salarii sau din folosinta bunurilor,
– impozitul pe venituri din dividende,
– dobanzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala sau din activitati agricole.

4. Actualizarea informatiilor despre sumele de plata aferente obligatiilor fiscale catre A.N.A.F. se va face pe site-ul Ghiseul.ro in maxim 5 zile lucratoare de la data platii. Dovada platii se elibereaza in momentul imediat urmator finalizarii acesteia si se salveaza in site, o copie fiind trimisa si pe adresa de email a utilizatorului.

– Clarificari: Regula la platile facute pe Ghiseul.ro este ca informatiile despre sumele aferente taxelor si impozitelor se actualizeaza in timp real. In cazul A.N.A.F. insa, din considerente de ordin tehnic, aceasta actualizare imediata nu este posibila, motiv pentru care chiar daca ati facut plata si aveti dovada platii, informatiile despre sumele de plata se vor actualiza pe site in cateva zile (5).

5. La prima autentificare in Ghiseul.ro vi se va solicita acordul cu privire la respectarea Termenilor si Conditiilor de utilizare a platformei.

sursa: agerpres,digi24, stirileprotv


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea