Rămâi conectat

Ştirea zilei

De ce au pompierii militari ai ISU Alba cea mai mare viteză de reacție. Codurile știute de angajați, pentru fiecare situație în parte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Impresionați de viteza de reacție a pompierilor militari și echipajului SMURD Alba care au ajuns în aproximativ doar două minute la locul unui accident produs în timpul lunii trecute pe DN1,  în zona pasajului Pârâul Iovului, ne-am interesat la ISU Alba despre procedura pe care o urmează forțele de intervenție în urma unui apel la numărul unic de urgență 112.

Cpt. Radu Botezan, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, a spus că operatorul Dispeceratului 112 alocă intervenția unei instituții, în funcție de eveniment: accident, incendiu etc., celelalte forțe fiind lăsate pe telefon în ascultare.

În cazul unui incendiu, de exemplu, dispecerul ISU Alba alertează forțele subunității de pompieri care trebuie să intervină, iar soneria alarmei sună conform unui cod știut de toți angajații, în funcție de eveniment: un semnal lung pentru incendiu, două semnale – unul lung și unul scurt pentru accident. Odată cu alarma, înainte de porni la intervenție, pompierii primesc și fișa cu primele informații despre eveniment, în exemplul de față, un incendiu.

CITEȘTE ȘI: CARAMBOL cu PATRU mașini pe DN1 la Alba Iulia Nord: Trei victime rănite ușor. Traficul este blocat

La auzirea alarmei, pompierii din tura de serviciu abandonează activitățile desfășurate până atunci, chiar și dacă servesc masa, a spus căpitanul Botezan, și aleargă spre mașinile de intervenție care așteaptă pregătite în remiză, gata de plecare în misiune. Ei se încalță cu bocancii și pantalonii echipamentului de intervenție individual înainte să urce în autospecială, continuând echiparea cu casca, aparatul de respirat cu aer comprimat, mănușile de protecție etc. în mașină, în timpul mersului. Concomitent, pompierii militari primesc prin mijloacele de comunicare informații suplimentare despre incendiu.

Astfel, în condiții normale, pe timp de zi, autospecialele trebuie să plece din unitate în cel mult două minute, iar noaptea, în 3 minute de la pornirea alarmei, însă în contextul de pandemiei de COVID-19, timpul a fost mărit până la 10 minute prin dispoziție a eșaloanelor superioare pentru a permite echiparea suplimentară a personalului cu costumele de protecție individuală împotriva contaminării cu SARS-CoV-2.

Cu toate acestea, a spus cpt. Radu Botezan, echipajele ISU Alba continuă să înregistreze la numeroase intervenții viteză de reacție mai mică de două minute ziua sau 3 minute noaptea. Practic, orele de pregătire, experiența acumulată, antrenamentele, exercițiile, aplicațiile și concursurile de specialitate fac din efectivele ISU Alba niște forțe de intervenție profesioniste, pe care conjudețenii se pot baza în caz de nevoie. Felicitări!

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea