Rămâi conectat

Actualitate

De ce au fost de fapt eliminate testele PCR și antigen la intrarea în restaurante sau diferite evenimente? Explicațiile lui Raed Arafat

Publicat

în

De ce au fost de fapt eliminate testele PCR și antigen la intrarea în restaurante sau diferite evenimente? Explicațiile lui Raed Arafat

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat, a explicat, luni seara, la finalul ședinței de Guvern, care a fost motivul de la baza deciziei de a elimina testele PCR sau antigen la verificarea persoanelor pentru permiterea accesului în diferite spații publice, precum restaurante, teatre sau la evenimente. Potrivit șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), în aceste situații s-a ținut cont de managementul riscului.

Raed Arafat a explicat, la întrebarea jurnaliștilor, că nu există semn de egalitate între persoanele vaccinate și cele cu test negativ în ceea ce privește riscul de infectare și de transmitere a noului coronavirus.

Testatul, „un vehicul foarte bun să ne încarce secţiile de terapie intensivă”

„Simplu, eu vă explic, pentru că foarte multă lume zice că e discriminare, că certificatul verde înseamnă că toţi sunt egali. Nu. Şi astăzi a apărut un studiu din SUA care arată acest lucru. Deci, şansa să te infectezi dacă eşti vaccinat, conform studiului din SUA, este de cinci ori mai mică, dacă ești vaccinat, să te infectezi”, a precizat șeful DSU.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Rata de mortalitate, de 11 ori mai MARE în rândul nevaccinaților: Studiu din SUA, citat de CNCAV

„Persoanele vaccinate sau trecute prin boală au imunitate, ceea ce înseamnă că şansa să transmită, să se infecteze – chiar dacă se infectează, au şansă de 11 ori mai bună să nu ajungă în terapie intensivă, să nu aibă probleme grave, deci ei fac doar forme uşoare. Testatul, la momentul testării el este negativ, dar nefiind vaccinat, nefiind trecut prin boală, testatul este un vehicul foarte bun şi să se infecteze, şi să ajungă în terapie intensivă şi să ne încarce secţiile de terapie intensivă şi secţiile de terapie intermediară şi unităţile de primiri-urgenţe şi tot”, a declarat Raed Arafat.

„Nu riscăm totul”

Secretarul de stat în MAI a subliniat că în aceste situații este vorba despre managementul riscului.

„Riscăm până la o limită, nu riscăm maxim, nu riscăm totul. Dacă noi am acceptat, după 6 la mie, să păstrăm anumite activităţi deschise, care altădată le închiseserăm noi chiar de la 3 la mie, nu de la 6 la mie, am acceptat acest lucru păstrând anumit risc, riscul minim posibil. Din cauza asta, cei care sunt vaccinaţi, trecuţi prin boală, care sunt imuni, intră acolo, sunt într-o zonă de risc, dar asupra lor riscul este limitat. Intră unul testat, dacă se infectează, dacă participă mai mulţi acolo şi se infectează, poate că testul îl are de două zile şi este în a treia zi, deja, şi este pozitiv, asta nu avem de unde să ştim, rezultatul este altul, pentru că este persoană fără imunitate. Deci, asta este diferenţa între cele două categorii, vaccinat, trecut prin boală, care au imunitate şi testatul, care doar la momentul testului a fost negativ. Nu înseamnă că şi la treia zi este negativ, dar e un risc asumat”, a subliniat Raed Arafat.

Dată fiind creșterea incidenței peste pragul de 8 la mia de locuitori, autoritățile au decis sâmbătă ca, începând de duminică, 3 octombrie, ora 00:00, să aplice o serie de restricții pentru persoanele nevaccinate, pentru o perioadă de 14 zile, printre care și obligația de a completa o declarație pe propria răspundere și de a avea o adeverință de la angajator pentru a putea pleca în afara gospodările între orele 20:00 și 05:00.

Șeful DSU, a declarat, luni seara, că nu este luată în calcul carantinarea Capitalei și că autoritățile încearcă să evită luarea acestei decizii, care ar avea un „impact major”.

Marți, incidența din Capitală a depășit pragul de 10 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că, din 100 de bucureșteni, unul este infectat cu COVID-19.

sursa: gandul.ro

Publicitate

Actualitate

I-a fost blocat accesul la un joc online și a amenințat că se sinucide. Copil din Buzău, identificat de către Interpol

Publicat

în

I-a fost blocat accesul la un joc online și a amenințat că se sinucide. Copil din Buzău, identificat de către Interpol

După ce aministratorul unui joc online i-a blocat contului, un copil din Buzău a amenințat că se sinucide. Mesajul minorului a ajuns în cadrul Interpol, care l-a indentificat pe micuț.

„Un copil, utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial, prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicid. Totul a plecat de la disputa pe care a avut-o cu un alt utilizator al platformei, în urma căreia contul lui a fost blocat de către administrator.

Electrica Furnizare Discount

Fiindu-i imposibil să îşi continue jocurile, minorul a transmis un mesaj prin care a ameninţat că se sinucide dacă nu îşi recuperează contul de joc”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a Poliţiei Române, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, reprezentanţii site-ului au alertat imediat Interpol Washington, iar în urma verificărilor făcute a reieşit că utilizatorul este din Buzău.

„Cu ajutorul colegilor noştri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, s-a reuşit identificarea minorului şi înlăturarea stării de pericol”, se mai menţionează în postare.

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii, sub forma tentativei.

Poliţiştii le reamintesc părinţilor că, potrivit Legii 272/2004 privind promovarea şi respectarea drepturilor copilului, supravegherea minorului este necesară inclusiv în mediul cibernetic.

Citește mai mult

Actualitate

Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori”

Publicat

în

Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori”

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a declarat în cursul zilei de miercuri, faptul că vaccinarea cu schema completă reduce cu cel puțin 20 de ori riscul de deces, iar la momentul de față nu există niciun medicament care să facă acest lucru în cazul infectării cu COVID-19.

„În momentul de faţă, cel mai bun tratament împotriva COVID-19 este vaccinarea. Nu avem altă soluţie. (…) Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori. Nu există niciun medicament care să facă acest lucru în momentul de faţă pentru COVID-19. Persoanele de peste 60 de ani au risc de o sută de ori mai mare să moară din cauza COVID-19, comparativ cu cei din grupa de vârstă 16-39 de ani”, a susţinut medicul militar la evenimentul de lansare a Forumului Român Pro-Vaccinare.

Electrica Furnizare Discount

El a subliniat că riscul de deces scade cu cel puţin 60% încă de la administrarea primei doze de vaccin.

„Vaccinarea în celelalte ţări este privită ca un gest de normalitate. Oamenii sunt obişnuiţi să se vaccineze, asta fac de ani de zile şi nu a fost nimic ieşit din comun că astăzi este important să te vaccineze ca să controlezi consecinţele unei maladii extrem de crunte, care în momentul de faţă ucide în fiecare zi sute de oameni. (…) Încă de la prima doză administrată, undeva după 10-14 zile, riscul de decese scade cu cel puţin 60%”, a arătat Valeriu Gheorghiţă.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a fost prezent la lansarea Forumului Român Pro-Vaccinare.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Hotărârea prin care Parlamentul a adoptat prima stare de alertă, neconstituțională. Decizia CCR

Publicat

în

Hotărârea prin care Parlamentul a adoptat prima stare de alertă, neconstituțională. Decizia CCR

Curtea Constituțională a României a stabilit faptul că hotărârea Parlamentului prin care s-a încuviințat prima dată starea de alertă este neconstituțională. Motivul constă în faptul că, anterior, Curtea a declarat ca neconstituționale articolele din Legea 55/2020, prin care este prevăzută obligativitatea aprobării în Parlament a stării de alertă. Decizia Curții Constituționale nu afectează efectele juridice produse de hotărârea de declarare a stării de alertă.

OFICIAL:

Curtea Constituțională, în cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea formulată de 50 de parlamentari – deputați neafiliați și membri ai Grupurilor parlamentare ale Alianței pentru Unirea Românilor și Partidului Social Democrat și a constatat că este neconstituțională Hotărârea Parlamentului României nr.5/2020 pentru încuviințarea stării de alertă și a măsurilor institute prin Hotărârea Guvernului nr.394/2020 privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Electrica Furnizare Discount

Pentru pronunțarea acestei decizii, Curtea a avut în vedere jurisprudența sa anterioară, respectiv Decizia nr.457 din 25 iunie 2020, prin care a constatat neconstituționalitatea art.4 alin.(3) și (4) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Întrucât aceste din urmă dispoziții legale, care au constituit temeiul adoptării hotărârii parlamentare examinate, sunt neconstituționale, Curtea, aplicând prevederile art.147 alin.(1) și (4) din Constituție, a reținut că Hotărârea Parlamentului României nr.5/2020 este ea însăși neconstituțională, fiind lipsită de fundament constituțional.

Cu toate acestea, Curtea a precizat că Hotărârea Guvernului nr.394/2020 privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19 continuă să producă efecte juridice și rămâne în vigoare în redactarea sa nemodificată prin dispozițiile Hotărârii Parlamentului României nr.5/2020. Aceasta deoarece Hotărârea Guvernului nr.394/2020 este un act normativ de sine-stătător, asupra căruia Curtea Constituțională nu are competența a se pronunța, fiind adoptată în executarea art.4 alin.(1) din Legea nr.55/2020, iar prezenta decizie a Curții vizează exclusiv modificările și completările aduse acesteia prin art. unic al Hotărârii Parlamentului României nr.5/2020.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare