Rămâi conectat

Actualitate

De astăzi incep plățile APIA pentru ovine iar de luni plățile si pentru crescătorii de bovine

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 26 februarie, incep platile pentru ovine, iar cel tarziu de luni, 30 martie, vor primi subvenția si crescatorii de bovine. Cel puțin asta a promis ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Luni am avut o discutie cu Daniel Constatin si ni s-a spus in felul urmator: pentru ovine se va incepe plata de joi, iar APIA s-a angajat ca pana miercuri, 25 martie, va da efectivul eligibil si la bovine, urmand ca cel tarziu de vineri sau de luni sa inceapa plata si la bovine”, a declarat Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania.

„Daca si de data asta ne mint, vor avea o mare problema, pentru ca oamenii nu mai au rabdare. Oamenii au spus clar, mai asteptam o data, dar daca de saptamana viitoare, luni, marti, nu incep platile, va fi o problema mare. Iara suntem lasasi ultimii pentru ca APIA nu si-a facut treaba? Au fost multe lucruri pe care le-am inseles. Au avut destul timp sa rezolve toate problemele. 90 la suta din judete si-au facut treaba, dar sunt judete, din Moldova si din sud, care nu si-au facut treaba. Cei de acolo sa plece acasa”, a mai spus presedintele FCBR.

Presedintele Federaţiei Oierilor de Munte, Eugen Gontea, crede ca banii nu au cum sa ajunga in conturile fermierilor mai repede de 10- 12 zile de la data la care APIA incepe sa faca platile.
„Traseul banilor prin trezorerie ar mai dura cel putin 4 zile. Nu vedem noi banii aia mai devreme de 10-12 zile”, a spus Gontea, citat de agroromania.manager.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea