Rămâi conectat

Actualitate

De astăzi, chestorul principal de poliție Ioan Nicolae Căbulea este secretar general adjunct al MAI

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit Deciziei Primului-Ministru nr. 515 din 7 noiembrie 2012, chestorul principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea a fost desemnat să exercite funcţia publică de secretar general adjunct al Ministerului Administraţiei şi Internelor, începând cu data de 8 noiembrie 2012.

Ioan-Nicolae Căbulea a îndeplinit funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, până în data de 6 noiembrie când a fost schimbat din funcţie, printr-o hotărâre luată în cadrul şedinţei de Guvern și încolcuit cu Anghel Andreescu, fost şef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică din Ministerul Administrației și Internelor între 2005 și 2009.

Fostul comandant al IPJ Alba, chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, a fost numit secretar de stat în MAI, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică (DOSP), la data de 15 mai 2012. Deşi s-a remarcat ca un profesionist fără culoare politică, ocupând diferite funcţii de conducere în MAI, se pare că, potrivit unor surse, numirea sa a fost făcută la propunerea PNL.

Ioan Nicolae Căbulea este pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General, pentru abuz în serviciu, în dosarul privind listele electorale de la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. În același dosar mai sunt învinuiţi fostul ministru al Administraţiei, Victor Paul Dobre şi şeful Direcţiei de Evidenţă a Persoanei din MAI, Constantin Manoloiu.

Referitor la acuzațiile care i se aduc, Ioan Nicolae Căbulea a declarat că nu a făcut altceva decât să se asigure că referendumul se desfăşoară în cele mai bune condiţii şi că nu există nimic să i se poată reproşa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea