Rămâi conectat

Curier Județean

Datoriile Fabricii de Arme Cugir, ȘTERSE de ANAF: Zece companii „iertate” de 106,1 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Datoriile Fabricii de Arme Cugir, ȘTERSE de ANAF: Zece companii „iertate” de 106,1 milioane lei

Datoriile la stat ale Fabricii de Arme Cugir și a altor nouă companii din industria de apărare vor fi sterse. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis un ordin care prevede ștergerea datoriilor a zece companii din industria de apărare.

Valoarea datoriilor se ridică la 106,1 milioane lei.

Potrivit proiectului de ordin emis de ANAF, cele zece companii din apărare care vor avea datoriile șterse sunt:

1. Societatea Uzina Mecanică București

2. Societatea Uzina Mecanică Plopeni

3. Societatea Uzina Automecanică Moreni

4. Societatea Metrom

5. Societatea Tohan

6. Societatea Fabrica de Pulberi Făgăraș

7. Societatea Pirochim Victoria

8. Societatea Uzina Mecanică Sadu

9. Societatea Carfil

10.Societatea Fabrica de Arme Cugir

Guvern: ”Se impune întărirea capacităţii de apărare a României”

În luna aprilie, guvernul a propus ștergerea datoriilor a zece companii din industria de apărare, în valoare de 137,2 milioane de lei. Companiile vizate se încadrează în categoria principalilor furnizori de armament, muniţie şi material de război pentru forţele sistemului naţional de apărare, denumit FSNA.

”Recentele evoluţii în plan geopolitic şi economic, respectiv apariţia unei zone de conflict în imediata vecinătate a României reclamă acţiuni concrete în vederea protejării intereselor naţionale, inclusiv prin acţiuni de asigurare a unor capacităţi de producţie şi/sau servicii pentru apărare, şi a unor capacităţi de producţie şi/sau servicii pentru apărare de interes strategic pentru securitatea naţională în vederea satisfacerii necesarului FSNA de produse militare, sensibile şi strategice, precum şi a serviciilor de mentenanţă necesare”, se mai arată în Nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

În acest context, mai susține guvernul, ”se impune întărirea capacităţii de apărare a României prin luarea unor măsuri urgente de redresare economico – financiară a operatorilor economici de interes strategic”.

Măsura va ajuta FSNA să poată fi pregătit pentru protejarea intereselor naţionale de apărare ale statului român, precum şi pentru a-şi onora obligaţiile asumate în calitate de stat membru Uniunii Europene şi Organizaţiei Trataului Atlanticului de Nord, se mai arată în document.

În cazul în care datoriile nu vor fi șterse, cele zece companii riscă să intre în faliment, ”fapt care ar conduce la imposibilitatea asigurării capacităţilor necesare protejării, în timp real, a intereselor esenţiale ale siguranţei naţionale”, potrvit Adevărul.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Blajul, un nou pas pentru eliminarea rețelelelor aeriene inestetice: Încă 6 străzi vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Blajul, un nou pas pentru eliminarea rețelelelor aeriene inestetice: Încă 6 străzi vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor Primarul Gheorghe Rotar anunță că încă 6 străzi din Blaj, Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna, vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea