Rămâi conectat

Sport

Darko Zakoc, noul antrenor al Volei Alba-Blaj! *După Gajic, un alt tehnician sârb pe banca Blajului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Darko Zakoc Volei Alba BlajDarko Zakoc (51 de ani), fostul selecţioner al echipei naţionale de volei a României este noul antrenor al Volei Alba-Blaj, care luni s-a despărţit de un alt sârb, Branko Gajic.

Lucrurile s-au petrecut cu repeziciune pe banca tehnică a formaţiei din „Mica Romă”, care a mers pe filiera tehnicienilor din Serbia şi în scurt timp, în nici două zile a rezolvat chestiunea unei despărţiri deloc aşteptate acum o săptămână.

*Fost adversar al Blajului în 2013

Ultima dată la Partizan Vizura Belgrad, cu care a fost campion al Serbiei în acest an, Zakov mai are două titluri în România, adjudecate cu Tomis Constanţa (2011 şi 2012).  Darko a avut sub comandă la lotul naţional „tricolor” şi pe Adina Salaoru şi Ioana Nemţanu, actualele componente ale efectivului blăjean. Ultima dată când s-a aflat în postura de adversar al Blajului, a fost vara lui 2013, când a participat cu Partizan Belgrad la turneul de pregătire Cupa Ardealului de la Tg. Mureş. Am încercat să-l contactăm telefonic pe Branko Gajic, prima reacţie fiind una neutră: „aceasta este viaţa antrenorilor”, într-un dialog purtat luni seara. Astăzi am căutat o altă reacţie, însă Gajic îşi predase telefonul de România şi plecase la Belgrad, pentru o pauză de 10 zile, după cum a transmis foştilor colaboratori.

Zakoc a preluat naţionala feminină a României la 1 ianuarie 2010 şi a reuşit calificarea la Campionatul European din 2011. La turneul final din Serbia şi Italia, România a ocupat locul 12. Este un antrenor care a participat cu Postar Belgrad la mai multe ediţii ale Ligii Campionilor. A fost antrenor al echipei naţionale a Serbiei, a antrenat în Italia şi are o carte de vizită impresionantă.

Cel mai recent titlu de campion naţional l-a obţinut chiar în acest an cu Partizan Vizura Belgrad. Această medalie se adaugă celorlalte 12 aflate deja în palmaresul său şi obţinute cu alte echipe din Serbia precum Postar 064 Beograd (4) sau Jedinstvo (8).

*Pedrag Zucovic – statistician la Volei Alba-Blaj

Darko Zakoc a mai antrenat în România o singură dată, la CS Volei 2004 Tomis Constanta în perioada 2009-2012, ocazie cu care a câştigat de două ori titlul naţional. Noul antrenor al echipei din Blaj a antrenat atât naţionala Serbiei în perioada 1996-2001 cât şi pe cea a României în perioada 2010-2012. Participările sale în cupele europene includ o finală de CEV Cup în 2002, un loc 3 în aceeaşi cupă în 2012 şi multiple sferturi de finala în CEV Champions League. La Volei Alba Blaj Darko Zakoc vine cu statisticianul Pedrag Zucovic şi are ca obiectiv finala Campionatului Naţional de volei feminin. Prima partidă pentru tehnicianul sârb la Blaj va fi cea de sâmbătă, 25 octombrie, cu Penicilina Iaşi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea