Rămâi conectat

Curier Județean

Dansul Bucuriei în Cetatea din Alba Iulia: Aproape 1500 de copii vor pune în scenă, în 1 iunie, cel mai mare dans sincron din România, apoi vor crea un steag şi o mare inimă tricoloră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Copiii din aşezămintele sociale şi centrele educaţionale coordonate de  Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia se pregătesc intens, de peste o lună, pentru „Flashmobul Bucuriei”, cel mai mare flashmob realizat de copii în România. Sub genericul „Dansul Bucuriei”, copiii vor pune în scenă un dans sincron pentru care este realizată o scenografie şi o muzică specială, iar în final vor crea un steag al României folosind şepcuţe tricolore.

Pe Facebook a fost creat un eveniment special de unde poate fi descărcat filmul cu coregrafia şi paşii de dans dar unde pot fi văzute şi filmuleţe cu pregătirile copiilor. Ei lansează totodată o provocare tuturor copiilor care vor să li se alăture , să înveţe paşii de dans şi cântecul „Imnului Copilăriei” şi să vină, în 1 iunie 2017, la ora 10.00,  în Cetatea din Alba Iulia, în Piaţa Tricolorului (în faţa catedralei Reîntregirii). Vor primi fiecare o şepcuţă tricoloră, îşi vor face mulţi prieteni şi vor deveni personajele unei „poveşti a copilăriei” în care vor dansa, vor da naştere unor „valuri tricolore” de bucurie şi vor înălţa la cer o inimă uriaşă.

Programul evenimentului va debuta la ora 10.00 cu o slujbă Te Deum în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, la finalul căreia Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei le va pune la suflet copiilor un cuvânt de învăţătură duhovnicească.

Flashmobul „Dansul Bucuriei” se va desfăşura pe esplanada de lângă Poarta a IV-a a Cetăţii Alba Carolina şi va presupune un dans sincron pe o melodie creată special pentru acest eveniment şi înregistrată în interpretarea Corului de Copii Theotokos, iar coregrafia şi mişcările sunt realizate de instructorii Şcolii de Dans Chirilă din Alba Iulia, Bianca şi Alex Chirilă. „Dansul Bucuriei” va continua cu două momente  simbolice cu un puternic sentiment naţional şi patriotic: copiii, care vor purta şepci roşii, galbene sau albastre, vor forma un tricolor uriaş şi o inimă tricoloră, la final fiind înălţată la cer, cu ajutorul unor baloane tricolore cu heliu, o inimă din baloane de mari dimensiuni.

Flashmobul „Dansul Bucuriei” este organizat în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Copiii vor fi ajutaţi la crearea evenimentului de câteva zeci de voluntari din rândurile elevilor de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia şi a Grupului de Iniţiativă a Tinerilor din Protopopiatul Alba Iulia.

Detalii despre Flashmobul „Dansul Bucuriei” puteti găsi căutând pe Facebook evenimentul „1 iunie 2017: Flashmob – Dansul Bucuriei” sau accesând linkul: https://www.facebook.com/events/704804299692623/?acontext=%7B%22ref%22%3A%222%22%2C%22ref_dashboard_filter%22%3A%22upcoming%22%2C%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22dashboard%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22main_list%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%7D

De 1 Iunie, Cetatea Alba Iuliei va deveni o Cetate a Copiilor în care va răsuna cu putere, din mii de glasuri, Imnul Copilăriei: „Este vremea bucuriei!/Este vremea să dansăm!/ Prin glasul copilăriei,/ Lumea o înfrumuseţăm!/Dacă viaţa e iubire,/ Şi-a trăi este-a iubi,/Noi suntem în lumea asta/ Bucuria de a fi!”

Copii! Sunteţi aşteptaţi cu braţele larg deschise la „Dansul Bucuriei”!

***

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia este o organizaţie non-guvernamentală a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, având peste 16 ani de experienţă şi câteva mii de beneficiari. Dintre aceştia peste 1.000 de beneficiari sunt copii ocrotiţi în case de tip familia, centre educaţionale şi de prevenire a abandonului şcolar. Asociaţia coordonează cea mai mare reţea socială din Patriarhia Română şi este model de bune practici în activitatea socială dar şi în zona educaţională prin centrele educaţionale de prevenire a abandonului şcolar. Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia estre una dintre puţinele organizaţii din România de utilitate publică, statut primit în anul 2016 prin hotărârea de Guvern. Centrele în care sunt beneficiari copii funcţionează în parteneriat cu Consiliile Judeţene Alba şi Mureş prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar beneficiază şi de sprijinul administraţiilor locale sau a altor parteneri precum Fundaţia FAER Reghin sau Guvernul Elveţiei prin intermediul contribuţiei elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă..


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea