Rămâi conectat

Ştirea zilei

Daniel Zdrânc la Radio Unirea FM: „Tariful pentru gunoi în Alba a crescut de aproape 4 ori din 2015 până acum”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Datorită situației actuale, a „crizei gunoiului” din Alba, tot cetățenii sunt cei care duc greu pentru că prețurile au crescut destul de mult în acești 5 ani.

De la momentul când gunoiul era dus la Cristian, județul Sibiu, până acum, la Târgu Jiu, tarifele sunt din ce în ce mai mari și este important de văzut de unde s-a plecat și unde s-a ajuns.

„În prima jumătate a anului 2015, înainte de oprirea depozitului neconform de la Pârâul Iovului, tariful pentru persoane fizice pe lună era de 2,59 de lei fără TVA, pentru agenții economici tariful era de 42,111 lei fără TVA pe metru cub, iar pentru depozitat deșeurile stradale era un tarif de 0.261 lei pe 100 metrii pătrați. Astăzi am ajuns la un tarif de 9,97 fără TVA pentru persoanle fizice și 139, 77 fără TVA.

Aceste creșteri au fost dictate de problema depozitului de la Galda, pentru că toate această plimbare a gunoaielor, la Târgu Jiu, la Odorhei, la Oradea, noi o plătim și trebuie inclusă în tariful de salubrizare”, a declarat Daniel Zdrânc, vicepreședintele ANRSC

Incluzând TVA, tarifele la gunoi pentru persoanele fizice au pornit de la 3, 21 de lei în 2015 și au ajuns la 11,86 de lei la momentu actual.

Pentru agenții economici tarifele cu TVA au fost de 55,22 de lei în 2015, ajungând la 166,32 în prezent.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea