Daniel Breaz, senator PSD Alba, a participat, la Consiliul Europei – Biroul Paris, la lucrările dedicate comisiei pentru muncă, familie și protecție socială

În perioada 26-28 octombrie 2017, o delegație a Parlamentului României, formată din senator Daniel Breaz, deputat Mihăiță Găină și consilier parlamentar Radu Aldea, a participat la lucrările dedicate Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială.

Senatorul Daniel Breaz a fost mandatat să prezinte punctele de vedere și obiectivele formulate în cadrul Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială din cadrul Parlamentului României și, ulterior vizitei, ne-a transmis o sinteză a acestora și a evenimentului de la Paris.

ELIT

În cadrul dezbaterilor, au fost abordate câteva subiectele de interes major, privitoare la rolul, responsabilitățile și misiunea pe care România le va avea în perioada următoare. Conform Programului de guvernare, Parlamentul și Guvernul României au ca prioritate dezvoltarea și promovarea unor politici publice coerente și realiste, care să conducă la o piață a muncii dinamică, flexibilă și performantă, care să asigure accesul majorității cetățenilor la locuri de muncă de calitate, în funcție de competențele și abilități, venituri decente. Obiectivul general al României pentru anul 2020 este atingerea obiectivului național stabilit în contextul Strategiei Europa 2020, și anume o rată de ocupare de 70% pentru persoanele cu vârste între 20 și 64 de ani. În acest sens, este, în continuare, prioritară elaborarea politicilor de ocupare a forței de muncă și de formare.

În urma discuțiilor din cadrul acestui înalt for, au fost elaborate o serie de noi măsuri de politică publică, câteva dintre cele foarte importante fiind: măsuri de reformă pentru stimularea mobilității forței de muncă; crearea a trei tipuri de subvenții pentru stimularea valorificării oportunităților de angajare într-o anumită zonă prin oferta de locuri de muncă disponibilă într-o altă zonă, și anume primul bonus de plasament, bonusul în tranșă, bonusul de relocare; stabilirea unui instrument de adaptare a intervențiilor în funcție de profilul individual al persoanei care caută un loc de muncă; stabilirea unei măsuri active care vizează șomerii neînregistrați neremunerați, Guvernul României intenționând să stabilească măsuri de activare care să vizeze înscrierea și reglementarea unei indemnizații de activare de 500 de lei neimpozabile pentru șomerii înregistrați, care nu beneficiază de indemnizație de somaj atunci când se angajează cu norma întreagă într-un loc de muncă pe timp de cel puțin 3 luni; modificarea legislației privind ucenicia și stagiul pentru absolvenții învățământului superior – a avut ca scop creșterea atractivității acestor căi profesionale, atât pentru căutarea unui loc de muncă, cât și pentru angajatori, prin creșterea nivelului de subvenții pentru angajatori.

Un important nucleu al dezbaterilor de la Paris a vizat și abordarea mobilității sociale la nivel național. Autoritățile române consideră drept prioritară asigurarea accesului egal și a reinserției tinerilor, lucrătorilor vârstnici și a altor persoane aparținând grupurilor defavorizate pe piața muncii. Se preconizează dezvoltarea programelor menite să sporească flexibilitatea pieței forței de muncă și să sporească și capacitatea grupurilor defavorizate de a se integra în mod activ în societate: servicii personalizate de asistență medicală pentru persoanele dezavantajate, în special pentru șomeri și șomeri pe termen lung, pentru persoanele și grupurile vulnerabile; oferirea de stimulente pentru angajatori și angajați pentru a dezvolta mobilitatea profesională / geografică și, implicit, companiile și carierele; conștientizarea angajatorilor și angajaților cu privire la necesitatea unei formări profesionale continue.

ADEZIUNE PLUS

România trebuie să facă față și unor provocări în domeniul mobilității sociale, în acest sens fiind elaborate câteva strategii pe termen scurt, mediu și lung. Se va avea în vedere, conform Programului de guvernare, promovarea unei abordări bazate pe incluziunea activă, în special prin crearea de locuri de muncă de calitate în cazul în care munca este remunerată în mod corespunzător. În acest context, grupurile defavorizate (în special tinerii) și persoanele din zonele defavorizate (în special în zonele rurale) ar trebui să fie orientate către măsuri specifice și politici specifice. Măsurile vor viza și promovarea unei abordări de incluziune activă, în special prin crearea de locuri de muncă de calitate, precum și consolidarea proceselor de implementare a strategiilor sectoriale ale UE / guvernamentale pentru îmbunătățirea situației categoriilor sociale defavorizate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

Profa MARIA 4 noiembrie 2017 at 13:40

De cand a intrat in politica i sa schimbat fața.

Andrei 5 noiembrie 2017 at 19:58

Doamna ‘profă’, gramatica vă bate grav. Aș spune chiar la c… gol. Domnul Breaz mi-a fost profesor, sunt mândru de asta și e un om cu realizări recunoscute de persoane abilitate în domeniu, nu de ‘profe’ /’profi’ închipuiți. Spor la aberat doamna ‘profă’ Maria.

Obrejanu 4 noiembrie 2017 at 18:59

Adevarat! Si fata e ca si poliitica…… de r…t!Ca banutul de 5 bani!!!!!

Rezist 4 noiembrie 2017 at 22:44

E de fapt de doi bani – un ban el si un ban nulitatea aia de consilier vandut la pnl Bunea.

Albaiulian 6 noiembrie 2017 at 0:20

Bunea ala ii cam incurca pe liberali si pe Mircea Trifu…vine tare lansat din spate si e si destept pe deasupra!

Obrejanu 7 noiembrie 2017 at 12:23

A nu se confunda ticalosia cu inteligenta!!!!!!!

Comentariile sunt oprite