Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru: Oamenii au mai multă nevoie de mine în Camera Deputaţilor!

Publicat

în

Alegeri parlamentare 2012, judeţul Alba – Dan Coriolan Simedru, candidat USL, Colegiul – Cugir, Zlatna, Camera Deputaţilor.

Faptul că USL este soluţia preferată de majoritatea românilor este clar ca lumina zilei. Criza profundă în care ţara a fost adusă de Băsescu şi PDL, jaful lor organizat împotriva românilor care, în ultimii ani, au fost umiliţi şi sărăciţi în ultimul hal, au determinat oamenii să se strângă în jurul USL, singura forţă politică cu un program concret, viabil, pentru o Românie puternică.
USL demonstrează că oamenii politici nu sunt toţi la fel şi că, atunci când se vrea, se poate. În doar câteva luni, guvernarea USL a reuşit să repare o parte din răul făcut. Oamenii lui Băsescu, în disperarea scăderii dramatice a procentelor lor, s-au trezit acum într-o campanie electorală, pe care nu au cum să o ducă la bun sfârşit, fiindcă nu mai au cum şi pe cine să înşele. Cetăţenii nu mai pot fi duşi de nas, după ce şi-au plătit atât de scump buna lor credinţă în promisiunile lui Băsescu şi alor lui. Lumea nu are cum să uite cât a pătimit din cauza stăpânirilor Băsescu-Boc-Udrea-Ungureanu, iar Alianţa Ruşinii şi Dema­gogiei, noua faţă a PDL, trebuie să dea socoteală. Prin vot.
Populaţia va veni iar la urne în 9 decembrie. Pe frig, ploaie sau ninsoare, românii nu vor sta acasă şi nu se vor lăsa întorşi din drumul lor, pe care l-au început deja, alături de Uniunea Social Liberală. Am convingerea că votul masiv de la alegerile locale şi de la referendum se va repeta la alegerea senatorilor şi a deputaţilor. Sunt sigur că lumea vede adevărul, care nu poate fi ascuns sub discursuri sentimentale forţate şi spoială pedelistă, cu scop electoral. Apelul la inimă, îndemnul la repornirea ei, care vine din partea celor care i-au provocat repetate şocuri şi au adus-o în pragul stopului cardiac, îmi pare trist şi penibil. Vorbesc despre inimă tocmai aceia care au arătat că nu o au, cei care au dus incompetenţa, hoţia, sfidarea şi neruşinarea la rang de politică.
Se vorbeşte mult şi des despre sondaje. În ceea ce mă priveşte, sondajul de opinie nu face decât să confirme sau nu legitimitatea unei candidaturi, a unui om care intră într-o competiţie electorală. Iar candidatura mea din partea USL la Camera Deputaţilor a fost confirmată de părerea locuitorilor din Colegiul Cugir-Zlatna. USL avea acum câteva săptămâni 53% din opţiunile de vot şi creşte în continuare, iar pedeliştii cu etichetă nouă ardeau la 35%, după o vară fierbinte la începutul căreia procentele lor erau mult mai mari. Se face, iată, dreptate! Ea trebuie făcută până la capăt, prin vot, pentru „stingerea” definitivă a celor care, prin tot ce au făcut, şi-au bătut joc de ţară.
Cum am fost mereu preocupat de felul în care oamenii apreciază munca şi eforturile mele, am fost onorat să constat că aceşti oameni, cei pe care i-am pus mereu pe primul loc, au o încredere în mine care atinge pragul de 60%, procent în jurul căruia se situează şi notorietatea mea. Aceste rezultate m-au convins că, într-o lume care se declară sătulă de politică şi politicieni, cetăţenii ştiu că politica oricum va fi făcută şi că locurile din Parlament vor fi ocupate, motiv pentru care prezenţa lor la vot este cea care decide ce fel de oameni vor ajunge în Senat şi în Camera Deputaţilor.
În această campanie, eu vreau să vorbesc despre oameni. Cei simpli, care îşi duc cu greu viaţa de zi cu zi, cei care mă opresc pe stradă să-mi spună păsurile lor. Au făcut mereu coadă la uşa pe care am ţinut-o mereu deschisă, ca să le pot asculta nemulţumirile, durerile, pro­blemele şi ca să pot găsi pentru ei cea mai bună rezolvare. Cât am fost prefect, mi-am dat seama că aceşti oameni au mai multă nevoie de mine acolo unde pot găsi cel mai bine soluţii imediate şi concrete la problemele lor. Acesta este contextul şi motivul candidaturii mele din partea USL la Camera Deputaţilor, în Colegiul Cugir-Zlatna.
La problemele Cugirului, ale Zlatnei şi ale comunelor din colegiu, eu vin cu soluţii, perfect integrate în programul de guvernare al USL, perfect compatibile cu ceea ce pro­pune colegul şi prietenul meu, Teodor Atanasiu, candidatul USL la Senat şi cu ceea ce îşi doresc aleşii locali, dar şi cu ceea ce cere populaţia din cele 15 localităţi.
Activitatea mea în Consiliul Judeţean, Camera Deputaţilor şi Instituţia Prefectului-Judeţul Alba mi-a oferit experienţă şi avantajul cunoaşterii oamenilor, ale căror pro­bleme mi le-am asumat întotdeauna. Puterea mea stă şi în capacitatea de a le prelua frământările şi cerinţele şi de a le duce, prin votul cetăţenilor din 9 decembrie, în Camera Deputaţilor. Iar încrederea mea e în oameni şi în capacitatea USL de a face ceea ce trebuie pentru ei şi pentru România puternică.

Dan-Coriolan SIMEDRU,
Candidatul USL la Camera Deputaţilor, Colegiul Cugir-Zlatna

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Scutirea cetățenilor de la plata lucrărilor de extindere și racordare le rețelele de energie este o inițiativă pe care o promovez de mai mulți ani, iar astăzi am reușit să o văd materializată într-un text de lege adoptat și de către Camera Deputaților. Amendamentele aduse de mine Ordonanței de urgență nr. 143/2021 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, au fost adoptate astăzi de Camera Deputaților, după ce trecuseră anterior de Senat, actul normativ mergând acum la promulgare și apoi la publicare în Monitorul Oficial.

După publicarea acestor prevederi în Monitorul Oficial, operatorii de distribuție sunt cei care au obligația să asigure finanțarea și realizarea lucrărilor de modernizare/extindere a rețelei electrice de distribuție în vederea racordării tuturor solicitanților aflați în intravilanul localităților din perimetrul concesionat. Totodată, consumatorii casnici care aleg să plătească racordarea din buzunarul propriu, pentru a avea acces mai repede la rețea, își vor primi banii înapoi pentru aceste lucrări, de la distribuitor, în termen de maxim 5 ani, inclusiv valoarea lucrărilor de proiectare. În cazul clienților non-casnici, cu excepția micilor întreprinzători (II, PFA, IF) și a instituțiilor publice, costurile nu se rambursează, dar activele rezultate în urma lucrărilor rămân în proprietatea clientului, operatorul de distribuție ocupându-se doar de exploatarea lor, fără a mai deveni proprietar, cum se întâmpla până acum.

Prevederile se aplică similar și în ceea ce privește rețelele de gaze naturale. Totodată, pentru gaze naturale, operatorii rețelelor sunt obligați să accepte, la cererea primăriilor, extinderea rețelei pentru una sau mai multe localități aparținătoare unității administrativ-teritoriale pe teritoriul căreia ei deja operează rețele de gaze naturale, firma operatoare fiind cea care asigură și finanțarea lucrărilor de extindere și a branșamentelor în intravilanul localităților. Aceste lucrări se pot realiza și finanța și de către primării sau asociații de primării (ADI), cu recuperarea contravalorii de la distribuitori, în termen de 5 ani. De asemenea, am eliminat și obligativitatea plății contuarelor inteligente, astfel că românii nu vor mai trebui să plătească pentru montarea acestor contuare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mă bucur că am reușit să trecem această lege în sesiunea actuală a Parlamentului, înainte de vacanța parlamentară și le mulțumesc colegilor deputați pentru celeritate și pentru votul acordat atât în plen cât și în comisiile de specialitate. Este o lege bună pentru oameni și mă bucur că argumentele mele au fost ascultate și că a primat interesul românilor și dreptul fiecărui cetățean la un serviciu firesc în secolul 21: accesul nemijlocit la curent electric și gaze naturale.

Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”

Publicat

în

Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”

Urmare a discuțiilor purtate cu directorul general al APIA, dl Adrian Pintea, la solicitarea primarilor liberali din zona Munților Apuseni, fermierii și beneficiarii de subventii, nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării instituției.

Practic, centrele locale Zlatna și Baia de Aries vor deveni puncte de lucru, in care singurul lucru care dispare este funcția de conducere.

Din punct de vedere al documentației, procedura rămână aceeași, iar oamenii nu vor fi puși pe drumuri la Cîmpeni sau Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Apreciez deschiderea la dialog și pentru gasirea celor mai bune soluții, din partea directorului general al APIA, dl Adrian Pintea. Mulțumesc totodata și primarilor liberali care au tras un semnal de alarma.

Deputat Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența actualei coaliții”

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența actualei coaliții”

Românii așteaptă de câteva luni pachetul de măsuri economice și sociale al Guvernului, care să sprijine România pentru a depăși problemele economice generate de pandemia COVID 19 și, acum, de războiul din Ucraina. Creșterea prețurilor la energie și carburanți a generat scumpiri în lanț pe care românii încep să le suporte tot mai greu.

În acest context, în care se vorbește tot mai mult despre o criză economică, Guvernul PSD – PNL vine cu pachetul „Sprijin pentru România” prin care propune finanțarea cu 1,1 miliarde de euro a unor așa-zise măsuri sociale și economice. Ar putea mai bine să îl denumească „Faliment pentru România”, pentru că măsurile nu vor face altceva decât să adâncească problemele din țară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din păcate, membrii coaliției de guvernare demonstrează că, fie nu înțeleg cum funcționează o economie sănătoasă, fie nu vor să înțeleagă pentru a face jocurile băieților deștepți care gravitează în jurul PSD și PNL. Pachetul acesta de măsuri va face ceea ce se întâmplă de peste 30 de ani: statul ne va da cu o mână și ne va lua înapoi cu zeci de mâini.

Ca exemplu, voucherele sociale în valoare de 50 de euro sunt doar praf în ochi și o bătaie de joc. În medie, un român care va beneficia de aceste vouchere, va primi 4 lei pe zi. Îi voi întreba pe domnii Ciolacu și Ciucă dacă pot mânca o masă cu această sumă. Sunt bani care sunt cheltuiți fără să aducă ajutor real pentru românii aflați în situații sociale dificile.
Apoi, într-o perioadă în care suntem în pragul unei noi crize, când ratele la bănci cresc și vor continua să crească, Guvernul garantează creditele și ne încurajează să ne îndatorăm. Ce vom face când vor exploda dobânzile?
Și măsurile pentru mediul de afaceri sunt un simulacru. Granturile pentru firme vor funcționa la fel de prost ca mai toate programele publice. În loc să reducă taxele pentru a sprijini mediul privat, statul va lua de la unii pentru a da la alții.

Guvernul vorbește despre accelerarea PNRR, dar își bate joc continuu de acest program. Cea mai recentă dovadă a fost modul în care a fost gestionat „Fondul Local” pentru administrațiile publice, când au schimbat ghidul cu doar câteva zile înainte de deschiderea apelului pentru depunerea proiectelor. În stilul acesta, România nu își va atinge jaloanele din Planul Național de Redresare și Reziliență.

În concluzie, pachetul „Sprijin pentru România” este de fapt „Faliment pentru România”, deoarece nu am văzut în cadrul acestuia măsuri clare care să ducă la reducerea deficitului bugetar, oprirea avântului cu care statul se împrumută și ținerea sub control a inflației.

În timp ce Guvernul PNL-PSD se întrece în promisiuni populiste de tipul „sutei” promise de Ceaușescu în decembrie ’89, vecinii noștri bulgari au eliminat complet TVA-ul la pâine, au redus TVA-ul la gaze și au scăzut taxele pentru familii tinere. În același timp, la București, guvernanții au tupeul să vorbească de creșterea taxelor, aruncând ca praf în ochi măsuri de genul voucherului de 4 lei/ zi.

România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența și hoția celor care o conduc acum: coaliția sărăciei PNL-PSD-UDMR!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare