Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Dan Simedru, instalat prefect de ministrul Ioan Rus

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, 13 mai, în prezenţa ministrului de Interne Ioan Rus, noul prefect de Alba – Dan Simedru, a fost instalat în funcţie. La ceremonia de instalare au asistat preşedintele PSD Alba, Ioan Dârzu, primarii USL din toate localităţile judeţului Alba, şefii instituţiilor din subordinea prefectului, numeroşi membri USL (liberali, pesedişti  şi conservatori), personal din cadrul Instituţiei Ştefan Bardan, sala de conferinţe a prefecturii devenind neîncăpătoare.

Prefectul Ştefan Bardan a mulţumit subordonaţilor şi partenerilor pentru colaborarea fructuoasă din perioada mandatului său. Preşedintele PSD Alba Ioan Dărzu a luat cuvântul subliniind principalele direcţii de acţiune ale noului guvern Ponta şi rolul esenţial pe care trebuie să îl aibă Instituţia Prefectului în implementarea acestor deziderate în judeţ.

Noul prefect de Alba, Dan Simedru, a spus că prioritare pentru activitatea sa viitoare sunt alegerile locale, pregătirea acestora fiind preluată din mers de la vechea conducere. Simedru a caracterizat  funcţionarea prefecturii în perioada Bardan ca fiind „suspect de discretă” şi şi-a exprimat ambiţia de a a aduce această instituţie într-o poziţie „fanion a judeţului”. „Toată lumea va avea în mine un partener corect” a mai spus Simedru.

Simion Creţu. Directorul ADR Alba şi Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud, au luat deasemenea cuvântul punctând problemele de interes economic imediat ce sunt aşteptate de la noul guvern USL.

Ministrul de Interne Ioan Rus l-a felicitat pe Ştefan Bardan pentru activitatea sa şi i-a urat succes noului prefect, Dan Simedru. Rus a făcut o nouă trecere în revistă a statutului special al noului guvern USL cu mandat până la alegerile generale din toamnă, explicând că se lucrează cu „marfa clientului, PDL” în ceea ce priveşte bugetul pe 2012, care mai poate suferi doar câteva rectificări. Ioan Rus a precizat că prioritatea internă este acum „corecta desfăşurare a alegerilor locale şi generale” iar prioritatea externă este aderarea la Spaţiul Schengen.

Referindu-se la rocada de la conducerea Prefecturii Alba (înainte de Ştefan Bardan, prefect fiind tot Dan Simedru) ministrul Rus le-a recomandat acestora să rămână prieteni şi să nu-şi „şteargă numerele din agenda telefonului” deoarece „prioritar este intersul naţional şi nu coloratura politică”. „Toate partidele trebuie să conlucreze în interesul comunităţii, şi aici în Alba” a recomandat Rus.

La finalul discursului său, Ioan Rus a remarcat şi o discrepanţă majoră (dacă nu politică sau diplomatică, poate cel puţin umană) în protocolul de predare a mandatului fostului prefect Ştefan Bardan, adresându-i-se familiar acestuia: „Să-i spui lui Hava şi PDL-ului din judeţ că toţi trebuiau să fie aici, măcar din respect pentru dumneata…”

   De luni, 14 mai, prefectul Dan Simedru îşi va începe legal activitatea, cu noua sa echipă.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea