Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Simedru: Guvernul Ponta nedreptățește în continuare angajații din sistemul medical, de asistență socială și de asistență medico-socială

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Camera Deputaților, prin votul majorității PSD, a aprobat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în care la art 8 se menţionează faptul că în anul 2015, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, se va compensa numai cu timp liber corespunzător.

comunicat pnlDin discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii din sistem, mi-a fost semnalat faptul că prevederile acestui articol reprezintă o reducere a veniturilor tuturor angajaţilor din sistemul medical, asistență socială și asistență medico-socială, domenii unde este nevoie de o muncă susţinută la orice oră a săptămânii şi unde angajaţii se expun la un grad ridicat de stres şi risc.

Pentru a corecta această nedreptate am depus un amendament prin care am propus o excepție de la prevederile articolului 8 al ordonanței, iar pentru munca prestată de personalul din unităţile sanitare, de asistenţă socială şi de asistenţă medico-socială, aceste categorii să beneficieze de un spor de 100% din salariul de bază al funcţiei îndeplinite, în acest fel munca prestată şi plătită nu se compensează şi cu timp liber corespunzător..

Reprezentanții ministerului muncii au solicitat în comisia de muncă respingerea amemdamentului, iar majoritatea controlată de PSD a votat în consecință, obedient, așa cum fac de obicei, respingând propunerile venite din partea opoziției.

Este evident că actualul Guvern mimează preocuparea pentru situația dramatică în care se găsește sistemul de asistență medicală din România. Astăzi, din cauza condițiilor deficitare și a salariilor mici asistăm la un exod al personalului din acest domeniu, fenomen amplificat și de lipsa de reacție a autorităților statului.

Pentru a fi în permanență în serviciul public al cetățeanului care aelează la asistență medical angajații din sistem lucrează și în zilele de sâmbătăt și duminica,fiind o ocazie bună pentru a-și mări inclusiv veniturile. Însă Guvernul Ponta a decis ca acest efort suplimentar să nu fie recompensat în bani, ci cu timp liber.

Este anormal ce se întâmplă și ne găsim în situația în care cadrele medicale se întreabă dacă mai merită să meargă la muncă în aceste zile.

Deja, angajaţii din sistemul medical au anunțat acțiuni de protest cerând în primul rând respect și valorizarea corectă a muncii depuse.

Am susținut amendamentul convins fiind că aplicarea lui vine în sprijinul anagajaților din sistemul de sănătate având în vedere faptul că unitățile sanitare și de asistență socială există activități care se realizează în program continuu de care beneficiază toți cetățenii acestei țări, în mod nediscriminatoriu.

Dan Coriolan SIMEDRU,

Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea