Rămâi conectat

Sport

Dan Comșa și Doru Oancea – cel mai de succes cuplu de antrenori din fotbalul județean în ultimii ani,

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doru Oancea (foto, stânga) și Dan Comșa (foto, dreapta), actualmente pe banca tehnică a Industriei Galda de Jos, ocupanta poziției secunde în ierarhia Ligii a 4-a după prima parte a campionatului, constituie cel mai de succes cuplu de antrenori ce activează în fotbalul județean în ultimii ani.

Dan Comșa, antrenor secund și delegat, este omul bun la toate pentru o echipă la acest nivel și în ultimii ani efectiv s-a abonat la trofee în Alba. În vară când au acceptat propunerea venită de la fosta divizionară terță cei doi au reluat colaborarea prolifică (începută în 2017, a durat până în 2019),.

Punctual, Dan Comșa a reușit să câștige trei Cupe ale României, pe plan județean, în ani consecutivi, cu 3 echipe diferite: Viitorul Sântimbru (2016, la Ocna Mureș, 1-0 cu Hidromecanica Șugag), Șurianu Sebeș (2017, la Cugir, 6-0 cu Viitorul Spicul Daia Română) și Sportul Petrești (2018, la Galtiu, 3-2 cu Transalpina Șugag). În 2016, era la antrenor principal Viitorul Sântimbru, cu care a terminat stagiunea pe locul 3, după ce avusese 7 puncte avans la finele turului față de Mureșul Vințu de Jos, viitoarea campioană (a câștigat barajul cu Mureșul Luduș, dar s-a desființat). Ulterior, în acel an, cu Viitorul Sântimbru a disputat, la Galda de Jos, Supercupa AJF Alba, pierdută, 3-6 cu Mureșul Vințu (ce a abandonat imediat după acel joc), pregătită de Ștefan Fogoroși, cu care a colaborat anii anteriori, în Liga a 3-a, la CSM Sebeș.

*Dan Comșa, omul-trofeu

În vara următoare, alături de Doru Oancea, la Șurianu Sebeș, a urmat o triplă de vis: event județean (campioană și adjudecarea Cupei României), câștigarea barajului de promovare în Liga a 3-a (dublu succes cu Viitorul Caransebeș). Însă, bucuria a fost urmată de un scenariu dureros: trupa din “Arini” s-a desființat. Oancea și Comșa s-au mutat aproape, pe Valea Sebeșului, în stagiunea următoare. Cu Sportul Petrești a fost o clasare pe locul secund și câștigarea Cupei României, în 2018, plus un al doilea trofeu județean: Supecupa României (4-2, la Vințu de Jos, cu CS Ocna Mureș, ce promovase în Liga a 3-a). Deci, două trofee județene, în două sezoane succesive, plue eliminarea formației CS Hunedoara din competiția “KO” (3-1 în turul inaugural al fazei naționale).

În 2019 a fost o altă vară de remarcat, cu Sportul Petrești, echipă ce a devenit, la 4 ani de la înființare, campioana județului și participantă la barajul de accedere în eșalonul superior. Barajul de promovare a fost amar, cu CSM Tg. Mureș (0-6 și 2-3), iar ambele combatante au aruncat prosopul ulterior, renunțând la activitate. În acel an, în august, Sportul Petrești s-a retras, și implicit nu s-a disputat nici Supercupa României (Voința Stremț trebuia să fie oponent, din postura de câștigătoare a cupei). Venirea pandemiei de coronavirus a scurcircuitat activitatea la nivelul fotbalului amator în 2020, lucrurile revenind cât de cât la normal anul trecut. Dan Comșa s-a implicat la Viitorul Sântimbru (o altă formație dragă) și din iarna lui 2021 la Industria Galda de Jos (salvată de abandon de familia Hulea, a disputat barajul de menținere în eșalonul terț cu Pobeda Bisnov), în vreme ce Doru Oancea a rămas cu activitatea la echipele de juniori ale LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș. Sintetizând, Oancea și Comșa au strâns în cei doi ani și jumătate în care au conclucrat două campionate câștigate, două baraje de promovare, două Cupe ale României și o Supercupă a AJF Alba.

Actualul sezon este unul al reconstrucției la formația găldeană. Eliminată din competiția “KO” de Energia Săsciori, Industria este singura contracandidată reală pentru puternicul lider CS Universitatea Alba Iulia, ce are un avans de 7 puncte. Prima clasată a pierdut singurele puncte în fieful “galben-albaștrilor”, 1-1 în etapa a 2-a, iar duelul se va reedita pe “Cetate”, în 5/6 martie, în runda a doua a returului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea