Rămâi conectat

Actualitate

Cuvintele ”mama” și ”tata” NU vor mai putea fi folosite. Cum arată noul ghid de conversație adoptat de Parlamentul European

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cuvintele ”mama” și ”tata” NU vor mai putea fi folosite. Cum arată noul ghid de conversație adoptat de Parlamentul European

Noul ghid întocmit de Parlamentul European interzice utilizarea termenilor precum ”mama”, ”tata”, ”gay”, ”trans” sau ”lesbiană”. Acest ghid este destinat birocraților din instituțiile europene și îmbrățișează noul trend progresist-sexist.

Obiectivul este clar: să impună neo-limbajul gândirii unice progresive asupra întregii clase birocratice a Uniunii Europene, a elitei, adoptând un așa-numit limbaj „incluziv”, care să respecte minoritățile etnice și de gen (LGBT).

Prima care a denunțat deriva Parlamentului European a fost Simona Baldassarre, medic, europarlamentar al Partidului Liga și șef al Departamentului Familiei din Lazio. Ea spune că departamentul Unitatea Egalitate, Incluziune și Diversitate condusă de Direcția Generală pentru Personal din cadrul PE a elaborat ghidul limbajului „sensibil” pentru comunicarea internă și externă, adresat personalului instituției să „comunice corect cu privire la problemele legate de dizabilități, persoane LGBTI +, rasă, etnie și religie”.

De fapt, este un adevărat vocabular dedicat oficialilor, asistenților, purtătorilor de cuvânt și politicienilor care trebuie adoptat pentru a ține pasul cu vremurile culturii și corectitudinii politice predominante.

Mai presus de toate, atenția este maximă față de cuvintele care, de acum înainte, nu ar mai trebui folosite, în special față de comunitatea LGBT:

  • Este absolut interzis să se spună „homosexuali și lesbiene” și spațiu pentru expresiile mai acomodative „homosexuali, oameni homosexuali, persoane lesbiene”.
  • În cazul expresiei „căsătorie homosexuală” ea trebuie înlocuită cu termenul „căsătorie egalitară”.
  • În noul limbaj este incorect să vorbești despre „drepturile homosexuale”: ele trebuie înlocuite cu „tratamentul echitabil și egal”.
  • În noul limbaj avem „sex atribuit la naștere” și nu „sex biologic”.
  • De asemenea, este greșit să vorbim despre „schimbarea de sex”, care devine acum o „tranziție de gen”.
  • Termeni precum „tată” și „mamă” devin simplu „părinți”, mai generic.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea