Rămâi conectat

Ştirea zilei

Curtea de Apel Alba Iulia: Pedepse cu 17 și 15 ani de închisoare cu executare pentru doi dintre ucigașii bătrânului din Găbud

Ziarul Unirea

Publicat

în

hotarare judecatorPotra Antonius Augustin și Potra Gabriel doi dintre bărbații care au provocat, prin lovire, moartea unui bătrân din Găbud, au rămas cu pedepsele dispuse de Tribunalul Alba, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în data de 7 noiembrie, apelul Parchetului și a aplicat pedepse complementare. Sentința poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pentru ceilalți doi bărbați implicați în incidentul de la Găbud s-au pronunțat deja pedepse cu 3 ani de închisoare cu executare în cazul lui Potra Trifan și 2 ani de închisoare cu suspendare în cazul lui Potra Strugurel.

Reamintim că cei patru bărbați, care sunt din Luduș, au fost identificați de polițiști în data de 22.01.2013, fiind acuzați de  comiterea infracțiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie şi violare de domiciliu comise asupra unui bărbat de 74 de ani din localitatea  Găbud, comuna Noșlac, judeţul Alba.

Din cercetări s-a stabilit faptul că, în noaptea de 06/07.01.2013, în jurul orelor 23.30, cei  4 învinuiţi , după o prealabilă înţelegere, au plecat în localitatea Găbud cu intenţia de a sustrage bunuri.

Ajungând în sat au pătruns fără drept în curtea imobilului aparţinând victimei unde, cu ajutorul unui levier au forţat sistemele de închidere a uşilor şi au sustras mai multe produse alimentare din afumătoare, băuturi alcoolice din beci și un cazan din cupru dintr-o dependinţă, bunuri în valoare totală de aproximativ 1.000 de lei.

În acest timp, victima a ieșit afară şi i-a surprins pe autori în curtea locuinței, motiv pentru care a trecut la urmărirea acestora, spre grădina casei. Pentru a-și asigura scăparea, cei 4 autori i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu un levier şi o bâtă provocându-i multiple leziuni traumatice grave.

La data de 07.01.2013, bărbatul a fost transportat la  Spitalul Municipal Aiud  iar în urmare complicațiilor apărute a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Alba, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale iar la data de 11.01.2013 a decedat.

Cei 4 învinuiţi au transportat bunurile sustrase la locuinţa acestora din oraşul Luduş, judeţul Mureş, alimentele şi băutura le-au consumat iar cazanul din cupru l-au tăiat în bucăţi după care l-au valorificat unei persoane din Luduş contra sumei de 150 lei, care la rândul său l-a vândut unui centru de colectare a deşeurilor din municipiul Târgu Mureş, de unde a fost recuperat de poliţişti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Curiozitățile neștiute ale unei comune din Alba: gardurile ”irlandeze” de la Nemeși, frasinul uriaș de la Hărăști, chipul lui Decebal de pe muntele Struțu și ”gropile cu picioci” de la Poieni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Curiozitățile neștiute ale unei comune din Alba: gardurile ”irlandeze” de la Nemeși, frasinul uriaș de la Hărăști, chipul lui Decebal de pe muntele Struțu și ”gropile cu picioci” de la Poieni Comuna Vidra din Munţii Apuseni deţine câteva curiozităţi suficiente pentru a determina un turist să o viziteze. Localitatea deține un record care nu va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea