Rămâi conectat

Actualitate

Curtea de Apel Alba Iulia: Inspectorul din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu reținut de DNA Alba Iulia, pentru luare de mită, rămâne în arest 30 de zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, 1.04.2016, în dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul inspectoarei de mediu arestată preventiv pentru luare de mită de la un om de afaceri din judeţul Alba, Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia formulată de inculpata B.S.H.A. împotriva măsurii arestării preventive pentru 30 de zile dispusă judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba – precizează purtătorul de cuvânt al instanței.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Conţinutul minutei hotărârii pronunţate în acest caz, postată pe portalul Curţii de Apel Alba Iulia, dosar 1125/107/2016:

”Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpata B. S. H. A. împotriva încheierii penale nr. 54/30.03.2016 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba în dosarul nr. 1125/107/2016. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă pe inculpata contestatoare să plătească statului suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în contestaţie. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din 01.04.2016.”.

Reamintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 martie 2016, a inculpatei Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea, inspector fiscal în cadrul Administrației Fondului pentru Mediu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

Începând cu data de 23 noiembrie 2015, o societate comercială din județul Alba a făcut obiectul unei inspecții fiscale din partea Administrației Fondului pentru Mediu, din echipa de control făcând parte și inculpata Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea.

La data de 15 martie 2016, inculpata Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea s-a deplasat singură la sediul societății respective, unde, în contextul unor discuții privind concluziile provizorii ale controlului și deficiențele constatate, i-a explicat omului de afaceri că, prin calcule, poate scădea cuantumul obligațiilor fiscale de la 761.000 lei la 338.000 lei dacă primește 10% din diferența astfel calculată. În concret, inspectorul fiscal a pretins suma de 42.300 lei, plătibilă în două tranșe: una pe loc, cealaltă la încheierea procesului-verbal de control.

În cursul zilei de 15 martie 2016, inculpata Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea a primit de la denunțător suma de 20.000 lei, urmând ca diferența să-i fie înmânată ulterior în condițiile de mai sus.

La data de 29 martie 2016, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatei Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea fiind găsită suma de 10.000 lei.

Inculpatei Burcuș Săvulescu Hannelore Andrea i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea