Curtea de Apel Alba Iulia: Contestația omului de afaceri Ilie Carabulea, amânată la cererea avocaților

Judecarea contestațiilor privind măsura arestării preventive, depuse de omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul său, Oprea Carabulea, şi alţi trei inculpaţi într-un dosar de delapidare şi spălare de bani, a fost amânată, miercuri, pentru vineri la cererea avocaților inculpaților.

Curtea de Apel Alba Iulia01 Curtea de Apel Alba Iulia ar fi trebuit să judece miercuri contestațiile depuse de omul de afaceri Ilie Carabulea și de ceilalți inculpați în dosarul Carpatica, însă acestea au fost amânate la solicitarea avocaților.

ELIT

”La solicitarea inculpaților și a apărătorilor aleși ai acestora, în vederea pregătirii apărării, instanța a dispus amânarea judecării cauzei și a stabilit termen de judecată pentru vineri, 11 martie, la ora 10.00”, a spus Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia.

Tribunalul Sibiu a emis, sâmbătă, mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pe numele lui Ilie Carabulea şi Oprea Carabulea.

Mihail David - 2020

De asemenea, mandate de arestare preventivă pe 30 de zile au primit şi Angela Toncescu, Liviu Stoicescu şi Gheorghe Năsaru.

Tribunalul Sibiu a decis arestarea la domiciliu a Mariei Cosa şi a Georgetei Crideanu.

Omul de afaceri Ilie Carabulea şi fiul său, Oprea Carabulea, au fost reţinuţi miercuri, 2 martie, alături de Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu şi Gheorghe Năsaru, de procurorii DIICOT Sibiu, în urma percheziţiilor care au avut loc la sediile Carpatica Asig S.A., într-un dosar de delapidare şi spălare de bani.

Procurorii DIICOT au făcut, în 2 martie, 13 percheziţii la Sibiu şi Bucureşti , iar surse judiciare declarau că, la sfârşitul anului 2014 – începutul anului 2015, Carabulea Oprea, Micu Daniel, Crideanu Georgeta, Popa Ana şi Toncescu Angela au constituit un grup infracţional, în condiţiile în care Carpatica Asig avea o situaţie financiară precară şi nu mai îndeplinea condiţiile de solvabilitate, în sensul că valoarea marjei de solvabilitate disponibile scăzuse sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate în conformitate cu reglementările legale în vigoare în materia asigurărilor. Scopul grupului era săvârşirea unor infracţiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...