Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Curentul se va scumpi din septembrie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Populaţia va plăti tarife mai mari cu 2-4% pentru electricitate din septembrie, când va creşte numărul de certificate verzi pe care le primesc producătorii de energie regenerabilă, a declarat Adrian Borotea, director de afaceri corporatiste al CEZ România, într-o conferinţă de presă. „Impactul în preţul final este de 2-4%. Autoritatea de Reglementare va decide în funcţie de numărul de centrale care vor fi puse în funcţiune”, a spus Borotea. Potrivit acestuia, o nouă scumpire ar putea avea loc la 1 ianuarie 2012, când ar trebui recunoscute în tarifele finale şi alte costuri mai vechi ale furnizorilor. CEZ deţine cel mai mare parc eolian din ţară, cel de la Fântânele, judeţul Constanţa, care i-a adus anul trecut un câştig de 47 de milioane de lei, la o producţie de 0,3 TWh. Compania estimează că îşi va tripla anul acesta producţia de energie eoliană.
Totodată, au reînceput lucrările la a doua etapă a parcului, cea de la Cogealac, proiect întrerupt după conflictele de anul trecut cu primarul din localitate. La finele anului 2012, când şi etapa Cogealac va fi gata, parcul eolian va fi cel mai mare de pe uscat din Europa, cu o capacitate de 600 de MW.(A.V.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea