Cura cu suc de morcovi – pentru ce este recomandată

Cura cu suc de morcovi este recomandată în astenii, tulburări de creştere, demineralizare, rahitism, anemii, scăderea acuităţii vizuale, enterocolite, diaree, colibaciloză, ulcere gastrointestinale, tuberculoză, bronşite cronice, astm, reumatism, gută, hepatită, litiaze, dermatoze, insuficienţa lactaţiei, viermi intestinali, prevenirea îmbolnăvirii, întărirea imunităţii.

Cura constă în 50-500g suc pe zi, de obicei un pahar cu suc dimineaţa la trezire şi altul seara la culcare – pentru copii se diluează cu lapte sau cu apă.  Dacă se face repaus alimentar se poate consuma şi un litru de suc pe zi. Se consumă câte 100 ml suc doar dimineaţa devreme ca diuretic, depurativ, antianemic sau în cataruri gastrointestinale.

Elit ELIT

Sucul de morcovi este întrebuinţat în foarte multe reţete de sucuri – în combinaţii diverse. În cazul lipsei unui mixer se pot consuma salate de morcovi raşi. Pentru tratamentul constipaţiei la adulţi se face supă dintr-un kilogram de morcovi fierţi într-un litru de apă şi apoi pasaţi (trecuţi prin maşina de tocat). Se bea câte un pahar de trei ori pe zi. Pentru diareele nou-născuţilor se face o supă din 500 g morcovi raşi sau tăiaţi mărunt, fierţi o jumătate de oră la presiune. Se pasează şi se completează până la 1 litru cu apă fiartă – apa poate fi înlocuită  treptat cu lapte. Se dă cu biberonul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419