Rămâi conectat

Actualitate

Cupru Min: Patru oferte, depuse pentru achiziționarea cantității de 40.000 de tone de concentrat de cupru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru oferte au fost depuse pentru achiziționarea, prin licitație, a unei cantități de 40.000 de tone de concentrat de cupru, la Cupru Min Abrud, societate care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României.

Cuprumin Abrud”Până azi (joi – n.r.), la orele 11,00 (n.r. – când era termenul limită) au fost depuse patru oferte”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Cupru Min, Nicolae Turdean. Acesta a precizat că este pentru prima dată când au fost depuse atât de multe oferte, un lucru îmbucurător în contextul în care preţul cuprului e ‘îngrijorător de scăzut’ faţă, de exemplu, anul trecut. Printre cei care participă la licitaţie se află ‘mari traderi internaţionali”, a afirmat Turdean.

Conform acestuia, după deschiderea ofertelor, la ora 12,00, urmează verificarea eligibilităţii şi se trece la evaluarea acestora, rezultatul final fiind cunoscut în câteva zile, după soluţionarea eventualelor contestaţii. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic, durata contractului fiind de un an.

O primă licitaţie pentru atribuirea contractului de vânzare-cumpărare pentru concentratul de cupru, cea din 20 mai, când au fost doi înscrişi, nu a fost adjudecată. Ulterior, procedura s-a reluat, iar data limită de depunere a ofertelor, respectiv 29 iunie, a fost prelungită cu încă şase zile.

Cupru Min, societate aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, are ca obiect principal de activitate exploatarea şi livrarea în forme specifice de resurse/rezerve de minereu cuprifer din perimetrul minier Roşia Poieni.

Înfiinţată în 1977, sub denumirea de Sucursala Minieră Abrud, societatea a trecut în 2012 printr-o procedură de privatizare, care, însă, nu s-a finalizat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesaje false, transmise în numele ANAF: Anunțul reprezentanților instituției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje false, transmise în numele ANAF: Anunțul reprezentanților instituției O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice, le este solicitată „lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro”. Falsificatorii motivează că „scopul acestei solicitări este de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea